Most szól:
Vezeti:
2015.07.12 Vasárnap . 17:40

Kultúrfitnesz vasárnapi: Kincses Marcell

„Keresztények a melegekért” néven frissen szervezett keresztény csoport demonstrált a másság elfogadásáért a legutóbbi, azaz tegnap megrendezett Budapest Pride-on. Köztük sétált Kincses Marcell is, az a korábbi ifjúsági lelkész, aki két éve álnéven írt könyvben coming outolt, egy augusztusban megjelenő dokumentumfilmben azonban már személyesen meséli el történetét. Elébe megyünk a kérdésnek: a Kultúrfitnesz vasárnapi vendége Kincses Marcell! 20 óra, Petőfi Rádió

Kincses Marcell „előbújásnak” hívja saját történetét. Lelkiismereti okokból előbb hagyott fel lelkészi hivatásával, majd csak ezután tárta fel belső küzdelmeit a Coming Out Könyvben – ehhez választotta a „Kincses Marcell” művésznevet is. A meleg közösséghez, a hívő keresztényekhez, és a melegek környezetét alkotó családi, baráti körhöz egyaránt szól írása – de le sem tagadhatná lelkész identitását.

Isten együtt örül velem címmel augusztusban jelenik meg róla Balla Dávid Péter dokumentumfilmje, és nemrég a Keresztények a melegekért nevű, frissen alakult mozgalom is megnyerte sorai közé az egykori ifipásztort, aki „előbújása” óta szupervizorként, business coachként, angol-német-magyar tolmácsként dolgozik.

Büszkeség vagy balítélet? Hogyan éli meg 2015-ben Magyarországon egy fiatal férfi hívő keresztény és meleg identitását? Feloldható-e a kettő közötti konfliktus, és ha igen, hogyan? Erről beszélgetünk Kincses Marcellel – vasárnap este 20 órától a Kultúrfitneszben!