Most szól:
Vezeti:
2015.09.08 Kedd . 10:42

Sam Smith énekli az új James Bond főcímdalát

Ez most nem jött be. Hiába tett valaki 15 ezer fontot a Radioheadre és hiába instázott az Abbey Road Stúdióból kifele jövet Ellie Goulding, végül Sam Smith lett a befutó a "Ki komponálja meg az idei James Bond film főcímdalát" versenyben.

Ekkora felhajtás még nem volt egy főcímdal körül, az biztos…

Egy korábbi cikkünkben már írtunk a James Bond főcímdal-jelenség mostani helyzetéről, összegyűjtve az utóbbi évek legjobb Bond-dalait, de akkor még csak fel sem merült Sam Smith neve, aki egy szeptember 7-i tweet bejegyzésével erősen utalt arra, hogy köze van a Spectre főcímdalához. Igaz, csak egy Spectre szimbólumos gyűrű van az ujjára húzva, de reméljük, hogy nem egy mezei Bond-rajongóval van dolgunk.

 

Olyannyira nem, hogy a Writing's On The Wall (merthogy ez a címe) dal szeptember 25-től lesz hallható, de a Hitflix jelentése szerint már MA reggeltől, amit mi még eddig nem találtunk, de nagyon várjuk és veletek is megosztjuk abban a szent pillanatban.

Sam Smith a Radio 1 műsorában elmondta, hogy Sam Mendes és Barbara Broccoli még januárban kereste meg őt a főcímdal megírása kapcsán, aminek nagyon örült. Állítása szerint 20 perc alatt írta meg (Jimmy Napes-szel közösen), ami élete eddigi leggyorsabb 'dalírása' volt, ráadásul nagyon betalált vele mindenkinél.

"Ez eddigi karrierem egyik csúcspontja. Nagyon büszke vagyok rá, hogy én is részesévé válhattam ennek a brit zenei örökségnek és hogy a példaképeim után én is beállhattam a sorba."

A Writing's On The Wall dallal Sam Smith 1965 óta az első brit férfi előadó, aki James Bond főcímdalt rögzített.

Forrás: CoS/BBC

Véleményed van? Akkor nyomd!