Most szól:
Vezeti:
2015.11.21 Szombat . 20:38

A legnépszerűbb könyvek a középiskolások körében

Egy, az Amerikai Egyesült Államokban végzett kutatás alapján John Green regénye, a Csillagainkban a hiba a fiatalok legkedveltebb olvasmánya.

Összesen 9.8 millió diákkal, 31 327 iskolában végezték el azt a kutatás, ami a középiskolások 2014-2015-ös tanévére vonatkozott. A kérdés egyszerű volt: Melyik a kedvenc könyved?

50 államból 16 államban a Csillagainkban a hiba tarolt, főleg a végzős diákok körében. A soron következő könyv három olvasmány volt, amiket nagyjából azonos számban említettek a tanulók. Ezek a következők: Mary Shelley - Frankenstein, George Orwell - Állatfarm és William Shakespeare - Macbeth.

Ám nem a Macbeth az egyetlen színmű a listán: Lorraine Hansberry - A Raisin in the Sun, August Wilson - Fences, William Shakespeare - Othello és Oscar Wilde - The Importance of Being Earnest.

John Green alkotásai közül nem csak a rákos lányról szóló szerelmes történet nyerte el a tizenévesek tetszését, hanem az Alaska nyomában is.

Az emberek hajlamosak inkább megnézni a filmet, mint elolvasni a könyvet, azonban úgy tűnik, hogy a népszerű filmadaptációk növelik az olvasási hajlandóságot.

Forrás: Mic