Most szól:
Vezeti:
2016.02.26 Péntek . 08:53

Victor Strada nyerte a Dal Remixversenyt!

Megszületett a Dal Remixverseny végeredménye: a zsűri értékelése alapján a fődíjas Victor Strada mellett k0v1, Unravel, Vinisoundz és az AceLine duó készítették a legjobb dalos remixeket. Gratulálunk minden résztvevőnek!

A Dal 2016 Remixverseny eredménye

5. helyezett: AceLine (Szabó Dávid és Fekete Gergő)

Szabó Dávid és Fekete Gergő 2014-ben alakult formációjára a finomabb house és a kellemes vokálok egyvelege jellemző. Az RMB 1996-os, Spring című dalának remake-jével tűntek fel, amelyen egy belga énekesnő, Victoria Magda énekelt. Szintén vele készítették a Foster The People - Pumped Up Kicks című dalának átdolgozását, de remixelték a Compact Disco - Te + Én című felvételét, sőt szerepeltek a Petőfi Rádió 2014-es Nekünk DJ Kell! tehetségkutató versenyében is. A zsűri tetszését a Karmapolis & Szécsi Böbe - Hold On To című dalának house-remixével érdemelték ki.

4. helyezett: Vinisoundz (Hanzséros Dávid)

Hanzséros Dávid 14 éve kezdett zenélni, és szintén feltűnt a két évvel ezelőtti Nekünk DJ Kell! versenyben. Dj-ként leginkább az alternatívabb vonalat képviseli, ahol a tört ütemek diktálnak és az underground sem tabu. „Minek hozzányúlni valamihez, ami már jól meg van írva?” – bevallása szerint ezzel a kérdéssel szembesült, amikor a Maszkura és a Tücsökraj feat. Siska Finuccsi - Kinek sírjam című dalának átdolgozásába kezdett. Bár teljesen újrahangszerelte a dalt, de törekedett arra, hogy a Kinek sírjam ne veszítse el eredeti, jazzes hangulatát – a zsűri is ezt értékelte a remixben.

3. helyezett: Unravel (Harmath Soma)

Harmath Soma 4 éve kezdett Unravel néven zenét készíteni, de mostanáig anonimitásba burkolózott. „Tumblrista lo-fi kollázszene, impresszionista skicchop - így is jellemezték az otthon összerakott, sokszor mixtape jellegű kiadványaimat” – írja magáról. Eddig főleg külföldi blogokon terjesztette a zenéit, de idén hazai terepen is szeretne bemutatkozni, amelyhez a Dal remixverseny 3. helyezése, reméljük, jó ajánlólevél. „Zenei családjának” tekinti az ELEVATED kollektívát, amiben a hozzá hasonló producerekkel együtt szervez bulikat külföldi fellépőkkel. A remixversenyben a Passed - Driftin' című dalának chillstep feldolgozásával győzte meg a zsűrit.

2. helyezett, és egyben Buda Marci kedvence: k0v1 (Kovács Gábor)

Az ipari formatervezőnek tanuló Kovács Gábort eredetileg a moldvai népzene ejtette rabul: hét éve vásárolta első népi hangszereit, egy kavalt és egy furulyát, majd rövidesen beiratkozott az Óbudai Népzenei Iskolába is. Chrispy - RudeBoy című dala aztán alapjaiban forgatta fel addigi zenei ízlését – a népzene és az elektronikus zene azóta is párhuzamosan van jelen az életében. Az elmúlt években a triphoptól a neurofunk drum and bassig rengeteg műfajban kipróbálta magát, készített remixet a Kerekes Bandnek, miközben több ízben járt Moldvában gyűjteni és tanítani. Távlati célja a népi- és elektronikus zenei műfajok keresztmetszetében megtalálni saját hangját – a remixverseny zsűrije már ezt vélte felfedezni a Mushu - Uncle Tom című dalából készült remixében!

1. helyezett: Victor Strada (Gruber Viktor)

A 24 éves Gruber Viktor végzettségét tekintve alkalmazott grafikus, de remixe és bemutatkozó levele alapján nem kifejezette az a rajzasztal mellett üldögélő típus. Jókedvű és energikus zenéjére nagy hatással volt Kaskade, a Swedish House Mafia és Avicii, manapság pedig – ahogy írja – a fenékrázós, vagány, kísérletezős house zenéket hallgatja a legszívesebben. Szeret bulizni, táncolni, új embereket megismerni, gyakran járja a pesti éjszakát, számos remixe ellenére DJ-ként azonban egyelőre csak házibulikon próbálta ki magát. Nemzetközi szinten ugyanakkor szép számmal kapott már pozitív visszajelzéseket, így például Don Diablo holland producer/dj-től is. Egyértelmű célja tehát bekerülni az itthoni zenei vérkeringésbe, és DJ-ként is meghódítani a belvárost! Berkes Olivér & Tóth Andi - Seven Seas című dalából készült remixe, amelyet a zsűri maximum pontszámmal szavazott a mezőny élére, ehhez feltétlenül jó alap!

Victor Stradával szombat éjszaka, A Dal döntője után, a Petőfi TV-s afteshowban láthattok interjút, remixét pedig március 2-án reggel mutatja be a Petőfi Rádióban. A versenyre beérkezett több mint 200 remix meghallgatható a #dalremix hashtagre keresve a SoundCloudon!