Most szól:
Vezeti:
2016.12.13 Kedd . 11:17

Ismét kiválasztottuk a legjobb Saját zenéket

Újabb hónap telt el, ismét bombáztatok minket szerzeményeitekkel, és kiválasztottuk a legjobb Saját zenéket. A Bastic tagjai, akik a rádiós dalpremiert nyerték, már találkoztak is a zsűrivel, Tabár Zoltánnal - erről videó is készült -, a közönség kedvence, a StarBugs pedig most bemutatkozik nektek!

Először is nézzétek meg a nagy találkozásról készült videót, majd görgessetek lejjebb a közönség kedvencének bemutatkozásáért!

Ismerjétek meg a StarBugs együttest!

StarBugs_petofilive

StarBugs együttesünk ötlete 2015 közepén fogant, és év végére öltött testet. Zenénk rockabilly, rock ‘n’ roll alapokra és dallamvilágra épül (annak country és blues gyökereivel együtt), “bogaras” tolmácsolásban, néha egy kis mondanivalóval.

Hisszük, hogy az általunk képviselt tradicionális stílus is hordozhat értéket és mondanivalót a mai kor emberének, mindezt szép anyanyelvünkön megszólaltatva. Jelenleg első – kizárólag saját szerzeményeinket tartalmazó – albumunk utómunkálatai folynak, mely 2017-ben jelenik meg szerzői kiadásban.

Amatőr zenészekként különösen hálásak vagyunk, hogy ránk szavaztatok, és közönségdíjas lett ‘Menekültek’ c. dalunk a Petőfi Live-on! Köszönjük szépen:

Kardos Csaba (dob),

Kasza Gábor (zene-szöveg, gitárok, ének, zongora),

Kecskeméti Balázs (nagybőgő),

Kondrát Kata (ének)

‘Menekültek’:

Amilyen komoly mondanivalójában, olyan lendületes és szertelen zenéjét tekintve, amit a rockabilly egyik meghatározó alakjának, Eddie Cochran-nek dala ihletett, a gitárszóló pedig egy sóvidéki (Erdély) népzenei dallam.

A dal szövegében egy még most is aktuális témát dolgoz fel: az ország lakosságának mindennapjait átszövő hírdömping alapján. Mélyen belegondolva úgy véljük, menekülni nemcsak éhínség és háborúk elől lehet, hanem belső konfliktusaink és problémáink elől is, amely nagyban hozzájárul tágabb környezetünk jelenlegi frusztrált hangulatához.

Fogadjátok sok szeretettel: