Most szól:
Vezeti:
2017.03.20 Hétfő . 12:09

Vár a Holnap - itt a The Biebers második nagylemeze!

A 2015 októberi, a zenekar nevét viselő The Biebers nagylemez után végre új albummal jelentkezett Puskás Peti és zenekara. A Vár a Holnap című anyag legnagyobb újdonságának a magyar nyelvű szövegek számítanak.

Lassacskán 5 éve lesz, hogy Puskás Peti és öccse, Dani, Mc Kemonnal karöltve megjelentették a The Biebers első dalát, a Dance-t. A Petőfi Rádió rendszeresen pörgette a dalt, azonban arra, hogy a formáció mögött Petiék állnak, csak egy évvel később, a Sorry premierje után derült fény. Azóta az események alaposan felpörögtek.


''Az első koncertünk óriási mérföldkő volt számunkra, összesen 8 ember előtt zenéltünk az Akváriumban. Bejutottunk a Nagy-szín-padra, játszottunk a Szigeten Robbie Williams előtt, aztán az Arénában az Imagine Dragons előzenekara voltunk, majd indult az első klubturnénk. Nulláról építkeztünk, végigjártuk azt a folyamatot, ami bármelyik zenekarnál szokás'' - emlékezett vissza Peti az elmúlt 3 év történéseire.
A 2015 októberben megjelent The Biebers című nagylemez olyan slágereket hordoz magán, mint a Rhythm of Joy, a Stay vagy a Livin' In. A ''galaktikus szexizés'' egy valódi jelenség lett, a ''vaslapáton ugráló cickány'' és zenekara (Puskás Ádám Dániel, Ekanem Emota Bálint, Miklós Milán, Gerendás Dániel, Rusz András) elengedhetetlen színfolt lett a fesztiválokon és vidéki klubbokban.


''Egyik fesztiválon Ganxsta Zolee odajött hozzánk, és azt mondta, olyanok vagyunk, mint a Biohazard csak szar zenével'' - nevet. ''Ezzel arra utalt, hogy a funky zenére és szintipopos hangzáshoz nem egy olyan színpadképet képzelt el, hogy 6 ember teljesen megőrül és punkoskodik. Tánczenét nyomunk, nem lehetünk aludttejek, az emberek azért jönnek a koncertjeinkre, mert azt akarják, hogy megvaduljunk. Erről szól a koncertezés.''
Az új, Vár a Holnap című nagylemez számos újdonságot tartogat a rajongók számára. A zenekar nemcsak különleges közreműködéseivel (Fluor Tomi, Mc Kemon, Herrer Sári, Füstös Bálint, Mórocz Tomi), hanem a feladatok cserélgetésével, és szókimondó, immáron magyar nyelvű szövegeivel is meglepte a nagyérdeműt.


''15 dal van a lemezen, ebből 4 (Pont Most, Sun Is Shining, Felgyulladt a Város, Minden a Miénk) már korábban megjelent. Minden nap másik szám a kedvencem, most éppen az Üzenet a lányoknak, amit az öcsém énekel. Mindig szíven üt, ha hallgatom. Dani kedvence az Átkötő, amiben engem hallhattok rappelni. Igazából az egész The Biebers úgy indult, hogy én rappelni akartam, de hát az kb félbeszakította volna a karrierem, most viszont örülök, hogy kibontakozhattam. A Sítábor anyukánk kedvence - nem hitte el, hogy ezt a végtelenül egyszerű szöveget mi írtuk.''
A magyar nyelvű szövegek alapjáraton ''irigységből'' születtek.


''Kicsit ódzkodtam a magyarnyelvűségtől. Nem akartam, hogy olyan legyen, mint a régi, szóló dalaim, a sok metaforával. Azt akartam, hogy olyan szókimondó és nyers legyen, mint az angol nyelvű Biebers dalok. Ugyanakkor, a magyar szövegek azok, amik megmaradnak. Sokat járok koncertekre, hallom, ahogy a közönség énekli a szöveget, látom, ahogy egy-egy sor szlogenné, szlenggé növi ki magát. Az új lemez dalainak szövegét szerintem mindenki érti, könnyű azonosulni velük, remélhetőleg évtizedek után is tudunk sztorikat kötni hozzájuk. Bródy János mondta egyszer, hogy ''nemcsak a dallam van az eszünkben, hanem a hozzá fűződő emlékek''. Valami ilyesmit akartunk elérni a magyar szövegeinkkel.''
Mielőtt meghallgatnátok az új lemezt, ne feledkezzetek meg a lemezbemutatóról sem! A The Biebers Vár a Holnap albumának dalait először április 8-án az Akvárium Klubban hallhatjátok először. Na de mire számíthattok?


''Lesz vizuál, vetítés, fénytechnika, díszlet, ebbe rengeteg energiát fektetünk mostanában. Két évente van lemezbemutató, újat kell mutatni és óriásit kell csapatni. Ez egy olyan ünnepség, mint egy szalagavató - máskor is elmegyünk táncolni a barátainkkal, de a szalagavatóra vesszük csak fel a szép, új ruhánkat.'' - zárta az interjúnkat Peti.


Nincs is más hátra, mint előre, íme a The Biebers második nagylemeze: