Most szól:
Vezeti:
2017.05.19 Péntek . 14:47

Beteggé tesz az Instagram?

A legújabb felmérés szerint az Instagram nem csak kitűnő kikapcsolódásként szolgál a kávéd mellé, hanem sajnos súlyos következményei is lehetnek annak, ha túl sokat lógsz kedvenc közösségi oldaladon.

De vajon milyen nem várt hatásokkal gyűr maga alá a fénykép megosztó site?


Nos, az eredmény igazából nem is annyira meglepő: a Royal Society for Public Health szerint a fiatal felhasználók esetében sokkal inkább fennáll a depresszió, magányérzet veszélye, és sokan súlyos testképzavarban szenvednek, hiszen minden nap tökéletes testű bombázók mosolyognak rájuk szebbnél-szebb helyeken feszítve.


Az RSPH összegzése arra vonatkozólag, hogy a social media által mentális problémák alakulhatnak ki bennünk nem teljesen elhanyagolható dolog.
A kutatásban számos fiatal részt vett, és arra kérték őket, hogy rangsorolják a közösségi oldalakat, aszerint, hogy melyikek hatnak legkárosabban az önbizalmukra.


Az Instagram került ki „győztesként”, ugyanis a fiatalok emiatt az applikáció miatt gyakran úgy érzik, hogy kimaradnak a legnagyobb bulikból, népszerűtlenek, magányosak és nem elég szépek.
Az éremnek azonban két oldala van: az Instagramot használók szerint ez a legjobb oldal arra, hogy kifejezzük magunkat, és érzelmi támogatást nyerjünk.


Simon Wessely professzor, az RCPH elnöke a következőt fűzte a kutatáshoz:


„Biztos vagyok benne, hogy a közösségi média szerepet játszik a boldogtalanságban, ugyanakkor nem szabad elfeledkeznünk a pozitív hatásairól sem. Meg kell tanítanunk arra a gyerekeket, hogy hogyan viszonyuljanak a különböző aspektusokhoz, hiszen a digitális világra készítjük fel őket. Nagy veszély húzódik amögött, hogy egy médiumot okolunk a káros üzenetekért.”


Az Instagram 600 aktív felhasználóval rendelkezik, Téged mennyire befolyásol?


Forrás: Elle UK