Most szól:
Vezeti:

NYERJ A TELEKOM VOLT FESZTIVÁL -1. NAPJÁRA BELÉPŐKET!

Nem kell mást tenned, mint velünk játszani, hiszen azok között, akik szavaznak, 8 db belépőt sorsolunk ki Telekom VOLT Fesztivál -1. napjára, a Petőfi Zenei Díjátadóra!

REGISZTRÁLJ ÉS SZAVAZZ!

Szavazni csak egyszeri regisztráció, illetve az azt követő belépés után nyílik lehetőség. Egy alkalommal az összes kategóriára szavazni kell. A szavazás minden nap 00:00-tól 23:59-ig tart, május 20. és június 20. között, tehát minden nap egyszer szavazhattok! A szavazás tisztasága érdekében a rendszer rögzíti a felhasználó IP címét.

2017.05.22 Hétfő . 13:31

Marsalkó Dávid

Jelölések:

Az év férfi előadója

Marsalkó Dávid országosan is sikeres pécsi teniszezőként egyetemi évei alatt kezdett zenei önmegvalósításba. A Led Zeppelin és Frank Zappa szeretetét otthonról hozta - fotóművész édesapja nagy rajongója a folyamatosan kísérletező zenéknek - Notorious B.I.G. és a Beastie Boys egyedi világát, pedig már ő fedezte fel magának.

A pécsi közgázon megszülető első demók után, a Fogyasztás előtt felrázandó című lemezre már többen felkapták a fejüket. A blues és rock hangminták, valamint a szórakoztató dumák kiemelték a földalatti mezőnyből a saját bevallása szerint a rappelést elsősorban hiányos énektudása miatt választó Red Pittet. Az albumhoz forgatott első Halott Pénz-klip - az Angard - sikere pedig épp időben érkezett, hogy Dávid összetépje csak oda szóló repjegyét Londonba, a Feneked a gyengém pedig minden korábbinál nagyobb ismertséget és fesztiválfellépéseket hozott.

A Szólj anyunak, hogy a városban vagyok-lemezt, ami egy PC billentyűzeten és behorpadt hangfalon íródott egy harmadik emeleti pécsi albérletben végül Fonogram díjjal jutalmazta a szakma. A lemezbemutatótól fogva a Halott Pénz pedig már hétfős élő zenekar, amelynek magabiztos frontembere Marsalkó Dávid. Saját házi stúdiójában néha egy délután alatt születnek meg teljes dalok, de ha úgy érzi, háromnegyed éven át finomít egy felvételt, csak hogy 100 %-os legyen. Ennek a dalszerzői teljesítménynek az eredménye az Ülni.Örülni.Megőrülni című legújabb Halott Pénz-lemez, rajta a Nem érinthet meg, a Valami van a levegőben, a Majd, az Erre még meghívlak vagy a Darabokra törted a szívem című feldolgozás.

Jelölés:

Az év férfi előadója

A Halott Pénz Facebook oldalát itt találjátok.

A Petőfi Zenei Díj hivatalos Facebook eseményét pedig itt.