Most szól:
Vezeti:
2017.09.13 Szerda . 21:35

Beteggé tehet minket a Facebook?

Több száz barátunk a Facebook-on talán népszerűvé tesz minket, de arra nem is gondolnánk, hogy akár meg is betegíthetnek minket.

A Regis Egyetem kutatói arra a megállapításra jutottak, hogy azok az emberek, akiknek több száz ismerősük van a közösségi oldalon, rosszabb egészségügyi állapotban vannak. Főleg felső légúti megbetegedéssel kell számolniuk azoknak, akik szoronganak, ha valaki nem válaszol rögtön az üzeneteikre vagy nem reagál időben.

„Azok a felhasználók, akik aggódnak, ha nem érkezik visszajelzés azonnal, sokkal többet nézegetik a telefonjukat és ez szorongáshoz, majd később megbetegedéshez vezethet.”

via GIPHY

A kutatók 89 főiskolai hallgató válaszát elemezve jutottak erre a következtetésre. A tesztben a tanulók egészségügyi állapotát és a Facebook-os szokásaikat mérték fel. Ezután 10 héten keresztül nyomon követték a diákok életét, megfigyelve a felső légúti megbetegedések számát. A végeredményben megállapították, hogy azok a hallgatók, akik több Facebook ismerőssel rendelkeznek stresszesebbek, ami legyengíti az immunrendszert, ezzel megnövelve az esélyét a fertőzéseknek.

Tehát, ha magányosnak érezzük magunkat vagy csak szeretnék felvidulni, nem biztos, hogy az a legjobb megoldás ha a telefonunkhoz nyúlunk rögtön.

Forrás: Indy100