Most szól:
Vezeti:
2017.09.13 Szerda . 14:48

Újra turnéra indul az ABBA!

Bizony, bizony újra összeáll a banda!

Az ABBA úgy döntött, hogy 2019-ben visszatér a rivaldafénybe és újra színpadra áll. Sajnos azonban nem örülhetünk teljes mértékben a hírnek, ugyanis nem hús-vér embereket fogunk látni a színpadon, hanem hologramokat. Ez egyébként egy elképesztő virtuális technikával oldható meg, hogy a már "nem létező" formációkat újra színpadra állítsák. Mutatunk egy tökéletes példát, amikor a legendás Michael Jacksont varázsolták újra színpadra.

Az Eurovízió győztes ABBA 1982-ben oszlott fel és ember nem volt a talpán, aki rá vette volna őket arra, hogy újra turnéba kezdjenek. Voltak kivételes alkalmak, amikor egy-egy dal erejéig újra színpadra álltak, de ez elenyésző.

Benny Anderson, a zenekar oszlopos tagja új reményeket ébresztett a rajongókban amikor bejelentette, hogy virtuális turnéra indul a zenekar. "Sokszor találkozunk, s rájövünk, hogy mindegyikőnk különböző dolgokat csinál. Most azonban van egy közös célunk." - nyilatkozta az ABBA egykori énekese.

Hasonló megoldásokat fognak majd eszközölni a koncert megvalósulásában, mint amelyet Tupac 2012-es Coachella hologramos fellépésénél alkalmaztak.

Mi már nagyon izgatottak vagyunk, reméljük ti is! Addig is itt egy örök klasszikus a zenekartól.

Forrás: NME

Kép: Rollingstone