Most szól:
Vezeti:
2017.09.21 Csütörtök . 09:24

Isten éltesse Stephen Kinget!

Ma 70 éves a rettegés mestere.

Az amerikai író már 7 éves korában is írt kisebb történeteket. Az áttörést az 1974-es Carrie című regény hozta meg neki. A horror sztorik koronázatlan királya, immár 44 éve alkot töretlenül.

Íme pár tény, amit tuti nem hallottál még Róla!

Az író az ún. triszkaidekafóbiában szenved, ami azt jelenti, hogy fél a 13-as számtól. Így mikor például egy könyvön dolgozik, sosem hagyja abba az írást a tizenharmadik oldalon, vagy a tizenhármas egy többszörösénél. ha pedig olvas nem áll meg a 94., 193., vagy 382. oldalon, mert e számok összege 13-at ad ki.

20-things-you-probably-didnt-know-about-stephen-king-2

King és felesége, Tabitha tulajdonában áll három rádióállomás Maine államban.

feleség

A Guinness Rekordok Könyve szerint az élő írók közül, Stephen King regényeiből készült a legtöbb film adaptáció. Mint például a Ragyogás, A remény rabjai, a Halálsoron, vagy az Az.

író

King-et alkalmatlannak találták a besorozásra a vietnami háború idején 4 okból kifolyólag, ugyanis, magas volt a vérnyomása, gondok volt a látásával, lúdtalpa volt és ki volt lyukadva a dobhártyája.

20-things-you-probably-didnt-know-about-stephen-king-12

Carrie című regényének első változatával annyira elégedetlen volt, hogy kidobta a szemétbe. Később felesége halászta ki a kukából és bátorította a történet befejezésére.

carrie

Az Az rémjét, Pennywise-t Ronald McDonald is ihlette.

ronald
Isten éltesse sokáig!

Forrás: Shortlist