Most szól:
Vezeti:
2017.09.25 Hétfő . 11:25

Rendhagyó irodalomóra Ákossal

Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából Ákos önálló esttel jelentkezik a Nemzeti Színházban szeptember 29-től.

Az egyórás műsorban a Kossuth-díjas énekes versmondó színészként lép a pódiumra, hogy megossza kedvenc Arany műveit a nézőkkel. Az Ákos válogatta versek szubjektív Arany-portrét rajzolnak ki – a nagy balladáktól a kevésbé ismert verseken át a derűsebb tételekig. A színházi est mellett Ákos 1-1 kiválasztott gimnáziumba is elviszi a produkciót novemberben, decemberben és januárban.

Itt a lehetőség, hogy a te osztályodban tartson Ákos rendhagyó irodalomórát! Ehhez nem kell mást tennetek, mint a www.petofilive.hu/aranyora oldalra feltöltött három Arany János vers egyikét megfilmesíteni. Használhatjátok az egész verset, vagy csak egy részletét, a videó műfaja pedig rátok van bízva, engedjétek szabadjára kreativitásotokat! Az elkészült videót töltsétek fel a YouTube-ra és küldjétek el a linket az aranyora@mtva.hu e-mail címre. A nyertes osztályt maga Ákos választja ki!

A rendhagyó irodalomóra mellett, a nyertes osztály minden tagja egy-egy ajándék CD-vel gazdagodik, amely Ákos hangoskönyv felvételt tartalmaz. Továbbá a legjobbnak bizonyult osztály minden tagja belépőt kap a SunCity musicalre december 16-án szombat 15.00 órára.

A játékra az ország bármelyik középiskolájának 10. és 11. osztálya jelentkezhet. Arany János alábbi versei közül választhattok:

A kép-mutogató


Tengeri-hántás

A walesi bárdok

 

Beküldési határidők:

2017. október 15.

2017. november 12.

2017. december 10.

Mielőtt jelentkeznél, arra kérünk, hogy olvasd el tájékoztatónkat, és töltsd ki nyilatkozatunkat, amit ide kattintva érhetsz el!

A hivatalos játékszabályzatot ITT tudod elolvasni.