Most szól:
Vezeti:
2017.10.11 Szerda . 16:09

Elképesztő Harry Potter tények, amiktől azonnal újra akarod nézni a filmeket

A Harry Potter filmek egy olyan világot tártak a szemünk elé, amelynek mindnyájan részesei szeretnénk lenni, így időről-időre újranézzük a szériát vagy elolvassuk a könyveket.

Mindig derülnek ki új információk a film készítésével kapcsolatban, még ennyi idő eltelte után is. De nincs is jobb, mint egy kis bepillantást nyerni ezekkel a fantasztikus tényekkel, a varázsvilág rejtelmeibe.

10. Az írónő lett volna Harry édesanyja

J. K. Rowlingnak felajánlották a szerepet, hogy alakítsa Harry anyukáját, de ő úgy gondolta, nem tudná elég jól eljátszani, így nemet mondott a felkérésre.

9. Ron és a pókok

Rupert Grint a valóságban is arachnofób, így nem kellett megjátszania magát, amikor a pókos jeleneteket forgatták.

via GIPHY

8. A bodzafapálca

A bodzafapálca az egyetlen a világon, mely tartalmazza egy thesztrál szőrét, ami azért különös, mert csak azok láthatják e különleges állatokat, akik már láttak valakit meghalni.

7. Black család

via GIPHY

A nemes és nagy múltú Black család minden tagja egy-egy csillag után lett elnevezve. Sirius a kutya csillagkép után kapta a nevét, így nem is meglepő, hogy animágusként kutya alakját öltötte magára a varázsló.

6. Dudley

Az írónő majdnem beleszőtte Dudley-t az epilógusba, amint ott áll a 9 és 3/4. vágányon a gyermekével, aki varázslónak született.

5. Hét Harry

harry-potter-seven-harrys

Azt a jelenetet, amikor százfűlé főzet segítségével Harryvé változnak a szereplők, 90-szer kellett felvenni.

4. Rémszem és Bill Weasley

gallery-1440712452-bill-mad-eye

A Mordont alakító színészt Brendan Gleesonnak hívják és a fia, Domhnall Gleeson alakította Bill Weasleyt.

3. Szemüvegek

Daniel Radcliffe, összesen 160 szemüveget tett tönkre a forgatások alatt.

2. Az ostrom

Roxfort ostroma után, Kingsley Shacklebolt lett a mágiaügyi miniszter, aki elrendelte, hogy mindenkit, aki részt vett a harcban, felvesznek a minisztériumba aurornak anélkül, hogy meglenne a szükséges R.A.V.A.SZ. szintű vizsgája.

via GIPHY

1. Rongálások

Harry és Ron negyven medált tört össze, mire sikerült felvenniük a Mardekár Malazár medáljában lévő horcrux megsemmisítéséről szóló jelenetet. A forgatásra 250 festményt készítettek a Roxfort lépcsőházának falaira és 900 emlékekkel teli üvegcsét Dumbledore merengőjéhez.

A végére pedig egy remek hírünk van!

Mégpedig, hogy kiadják a Harry Potter filmzenék válogatást, ami november 17-én fog megjelenni!

Hát nem varázslatos?

Forrás: NME, Seventeen