Most szól:
Vezeti:
2017.10.12 Csütörtök . 08:59

A méz 8 hihetetlenül jótékony hatása!

Nem is hinnéd, mi mindenben segít, ha mindennap fogyasztod.

Mindig igyekszünk mágikus gyógymódokat találni, amik egyben ízletesek és élvezhetőek is. Nos, a jó hír, hogy nem kell drága pirulákra költenünk, már az is elég, ha mindennap fogyasztunk mézet. Felsoroljuk nektek, mi mindenre hatással van a folyékony arany.

 

Tisztább lesz a bőröd

A méz kiváló antioxidáns, ami azt jelenti, hogy rendszeres fogyasztása megtisztítja a szervezetedet a különböző méreganyagoktól. Sőt, antibakteriális hatása miatt jelentősen javítja a bőröd állapotát is.

bor

 

Segít a fogyókúrában

Ha le akarsz adni pár kilót, az egyik legelső tanács, amit az orvosoktól kapsz, hogy hagyd el a édességeket – azonban a mézet nem kell! Ugyanis a cukortartalma más, mint a többi édesítőszernek. A méz felgyorsítja az anyagcserédet, ami létfontosságú a fogyókúrához.

 

Erősebb szív

A kutatások azt bizonyítják, hogy a mézben lévő antioxidánsok megakadályozzák az artériák szűkülését. Az előfordulás helyétől függően a szűkület szívritmuszavarhoz, a memória romláshoz vagy fejfájásokhoz vezethet. Egy pohár víz egy pár kanál mézzel elegendő ahhoz, hogy ezt megakadályozza.

sziv

 

Egészségesebb gyomor

A méz erősen fertőtlenítő hatású, ezért ajánlott egy kanállal üres gyomorra enni. Ez az egyszerű kis rituálé segít megakadályozni a különböző emésztőrendszeri betegségeket. Ráadásul, miközben áthalad a gyomron, a méz elpusztítja a baktériumokat, és begyógyítja az apró sebeket a nyálkahártyán.

 

Jobb memória

Más felmérések szerint a méz képes felvenni a harcot a stressz ellen is, helyreállítja az antioxidáns sejtek védekező rendszerét, következőképp javítja a memóriát is. Továbbá a mézben lévő kalciumot könnyen felszívja az agy, ami kedvező hatással van a működésére.

memoria

 

Mélyebb alvás

A mézben található cukor megnöveli az inzulin szintjét a vérben, ami szerotonint szabadít fel. Ez pedig tovább alakul melatoninná, ami a minőségi alvást elősegítő hormon.

 

Nyugodt idegállapot

Akármilyen hihetetlenül is hangzik, a méz segít lenyugtatni az idegeket és enyhíti a fáradtságot. A benne található szőlőcukor létfontosságú a neurunok működéséhez. Gyorsan felszívódik a vérben, ami segíti a relaxációt és a pszichológiai rendellenességek enyhítését.

nyugalom

 

Alacsonyabb koleszterin szint

A mézben egyáltalán nincs koleszterin. Sőt, az alkotóelemei és a benne lévő vitaminok hozzájárulnak a koleszterinszint csökkenéséhez. Napi fogyasztása jótékony hatással van az antioxidáns vegyületek szintjére a szervezetben, amelyik felveszik a harcot a koleszterinnel szemben.

 

Forrás: BrightSide