Most szól:
Vezeti:
2018.12.05 Szerda . 09:14

Íme az idei év legtrendibb szalagavatós sminkjei

Minden lány életében nagyon fontos szerepet tölt be a szalagavató, mert először viselhet fehér “menyasszonyi ruhát”.

Jól át kell gondolni, hogy hogyan is képzeljük el magunkat a nagy napon, ugyanis mindennek harmoniználnia kell. A megfelelő táncruha után ki kell azt is választani, hogy hajunk kontyba vagy félig feltűzve legyen, valamint sminkünk mennyire legyen erős.

Az utóbbi kiválasztásának megkönnyítésére az egyik sminkes barátnőmet Nora Brown Makeup-ot kérdeztem arról, hogy a 2018/2019-es szalagavatóra milyen sminkeket ajánlatos elkészíteni és mire figyeljünk oda.

A különböző országokban a szalagavatókon viselt ruha eltérő szokott lenni. Például Amerikában inkább a színes estélyiket viselnek, míg hazánkban a hófehér, nagy menyasszonyi ruhák terjedtek el. Ez határozza meg a sminket és a hajat is. Míg véleményem szerint Amerikában éppen ezért a sminkek is színesebbek és erőteljesebbek, itthon viszont az esküvői sminkre és annak aktuális trendjére hajaz.” - mesélte Nóra.

Érdemes tehát számos inspirációs képet lementeni és ezek alapján kiválasztani a hozzánk legközelebb állót. Így azok is, akik a nagy napon inkább sminkesre bízzák magukat, könnyebben megtalálhatják a szakemberrel az összhangot.

A 2018-as téli és 2019-es esküvői smink trend nagyon jól alkalmazható a szalagavatókon is, hiszen az ezüst, bronz lesz a fő színjegy, és a fényes hatás mindenekelőtt.

 

Nóri azt is elárulta, hogy a szalagavatós lányoknak kivétel nélkül üde a bőrük, azért bátran használhatnak highlightereket, fényes hatású szemhéjporokat, alapozókat és arcpirosítókat is. Idén divat lesz még a monokróm hatás is, vagyis amikor ugyanazt a színt használjuk a szemhéjra, mint az arcpirosításra és a szájra.

Mivel ez inkább bál és buli ezért a csillámporok is előkerülhetnek, és nem hagynám ki a visszafogott műszempillákat sem. Azért fontos megjegyezni, hogy nem szabad túlzásba esni smink terén, hiszen mégis csak fiatal lányokról van szó… Lesz még időtök kiélni magatokat, ne egy este akarjatok mindent kipróbálni és megmutatni! Higgyétek el, a kevesebb több szabály itt is érvényesül!

 

Lead kép: Instagram @norabrownmakeup