Most szól:
Vezeti:
2018.12.06 Csütörtök . 09:39

Így készítsd fel az arcbőrödet a hideg télre

Hivatalosan megkezdődött a télies időjárás, elmúltak az enyhe napok. Bőrünk ápolása ezekben a hónapokban legalább olyan fontos, mint nyáron.

Beköszönt a központi fűtés, az orkánerejű szelek ideje, és nyakunkon az ünnepi időszak is, amikor későig kimaradunk, így gyakran kialvatlanok vagyunk.

A hideg, napfénytelen, nyirkos idő komoly hatással van arcbőrünkre, így ahhoz, hogy megőrizzük ragyogását és rugalmasságát, megfelelő ápolószerekkel kell kezelnünk napról napra.

Húzódik, feszül, hámlik – mindannyian éreztük már a hideg kellemetlen hatásait. Most azonban világossá válhat, hogy hogyan előzhetjük ezt meg:

Száraz bőrre: olyan krémet válasszuk, ami kevésbé zsíros, mint inkább vizes bázisú. Lényeges az is, hogy gondoskodjunk arról, hogy az arcápoló lehetőleg folyamatosan fejtse ki hidratáló hatását.

Zsíros bőrre: a krém kiválasztásánál elsődleges szempontként azt tartsuk szem előtt, hogy bár látszólag bőrünk nem száraz, ápolásra mindenképpen szüksége van. Ennek megfelelően olyan arcápolót keressünk, melyek gél vagy szérum állagúak, így nem keltenek még zsírosabb hatást.

Érzékeny bőrre: a száraz bőrhöz hasonlóan ennél a bőrtípusnál is gyakrabban érződnek a hideg kellemetlen hatásai. Nem elegendő azonban a hidratálás, olyan védőréteget kell képeznünk, mely pajzsként védi arcunkat. Erre a legideálisabbak az antioxidáns tartalmú, lehetőleg illatanyagmentes termékek.

Kombinált bőrre: az időjárástól függően változhat bőrünk igénye, így fontos, hogy szem előtt tartsuk a jelzéseit. Azok a hölgyek, akiknek kombinált a bőrtípusuk, télen még inkább érezhetik bőrfelületük változásait. Ennek megfelelően a száraz és zsíros bőrűeknek javasolt termékekből érdemes egyet-egyet beszerezniük a téli hónapokra, hogy segítsék elsődleges védőrétegünk küzdelmét a hideggel.

Forrás: independent

Lead kép: pexels