Most szól:
Vezeti:
2019.01.26 Szombat . 00:36

Két (vagy több) korrektorral a tökéletes sminkért

A munkám során sok sminkessel volt alkalmam együtt dolgozni, és abban mindannyian egyetértettek, hogy az alapozás - amellett, hogy a tökéletes smink nélkülözhetetlen kelléke - nem merül ki egyetlen alapozó használatában.

Az okosok azt is mondják, hogy legalább kettő alapozónk legyen, így a folyamatosan változó bőrszínünkhöz mindig tudunk kikeverni egy kívánt árnyalatot. Itt jön szóba a korrektor téma, amivel kapcsolatban szintén az a leggyakoribb álláspont, hogy legalább kettővel tudjuk tökéletesen fedni arcunkat.

Ahhoz, hogy megtaláljuk a legtökéletesebb(ek)et, íme néhány jó tanács egyenesen a sminkszobából:

- Színválasztás: nem mindegy, hogy rosaceát vagy szem alatti karikát akarunk eltüntetni ugyanazzal a termékkel, így máris indokolt minimum kettő.

- Állagválasztás: egy korrektor lehet könnyed és nehéz, krémes vagy száraz, fényes vagy áttetsző. Ennek megfelelően megint csak nem mindegy, hogy a szarkalábas, szem alatti területre kell-e vagy a simább orca részre.

- Highlight és kontúr: sok sminkes használ korrektort árnyékolásra érthetően abból az okból, amiket fentebb említettünk a színnél és az állagnál.

Forrás: allure

Lead kép: Pixabay