Most szól:
Vezeti:
2019.01.31 Csütörtök . 12:14

Ragyogó bőrre vágysz? A sminkes guru segít!

Nemcsak a fesztiválszezon hagy nyomot a derékvonalunkon és a májunk kapacitásán, hanem bizony az ünnepek is. A napsütötte, ragyogó arcbőr a múlté, helyette fakó, száraz orca és beesett szemek pillantanak vissza a tükörből.

Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen a királyi udvar sminkese kiszivárogtatta a trükköket, amikkel a hétköznapi Hamupipőkék arca is úgy ragyog majd, mint egy igazi hercegnőé.

1. Ne hagyjunk ki étkezést!

Az éhezés - bármilyen furán hangzik is - vizet von el a szervezettől, így fontos, hogy ha egy adag zabkását is, mindenképpen fogyasszunk valamit.

2. Tekerjük lejjebb a radiátort!

Igen, hideg van. Nagyon. A fűtés azonban oxigént von el a levegőből, így szárítja a bőrt és fakóvá teszi.

3. Kevesebb tejterméket!

A bőr dehidratáltságának egyik legfőbb oka a túlzott tejfehérje. Tudom, hogy a nagy hidegben jól esik a tejes kávé, de legközelebb inkább fogyasszuk kókusztejjel például -ami nem mellesleg gazdag C vitaminban is.

4. Vegyük fel a kesztyűt a széllel szemben!

Hideg idő ellen rétegesen öltözködünk. Vajon miért nem használjuk arcápolóinkat is rétegesen?

5. Le a partikkal, elő a párnákkal!

A partiszezon elmúltával a szervezetnek is szüksége van a regenerálódásra, melyre a legnagyobb lehetőség alvás közben van.

+1 Óvatosan a bőrradírral!

Sokan a repedező száraz bőrtől úgy akarnak búcsút venni, hogy jól leradírozzák a felső hámréteget. Ezzel azonban sokkal nagyobb kárt tesznek, hiszen azt a kis védelmet, amit a szervezet gyártott is eltávolítják.

Forrás: glamourmagazine

Lead kép: Instagram @meghan_markle