Most szól:
Vezeti:
2019.02.23 Szombat . 20:20

Az alapozószivacs tisztítása a sima arcbőrért

Évek óta nélkülözhetetlen kelléke a női nesszeszereknek az alapozó szivacs, amivel olyan nagyon könnyű dolgozni és sminket frissíteni és korrektorozni... és minden.

Valószínűleg ezért is olyan nehéz időt fordítani arra, hogy megtisztítsuk, hiszen egy napot sem bírunk ki nélküle. Erre persze több megoldás is van: vegyünk még egyet, így lehet csereberélni, illetve este tisztítsuk, és akkor reggelre megszárad.

Száz szónak is egy a vége, lényeg, hogy tisztítani kell, mert nagyon sok por, baktérium stb. bír megtelepedni a kis lyukacskákban, amik utána több fejfájást okoznak csak.

Ezzel a lépéssorral makulátlan lesz a szivacsunk:

1. Sterilizálás: egy mikrózható edénybe süllyesszük bele a szivacsot és kb. 30 másodpercre tegyük be a mikróba. A forró víz sterilizálja majd. Ne hagyjuk magára egy pillanatra se!

2. Tisztítás: miután kihűlt a víz, vegyük ki a szivacsot és sima szappannal vagy speciálisan erre kifejlesztett tisztítószerrel mossuk át a csapnál - alaposan átdörzsölve a szennyeződéseket. Egészen addig ismételjük, amíg csavarásnál tiszta víz jön belőle.

3. Szárítás: ha sikerült jó alaposan kicsavarni belőle a vizet, akkor nyomkodjuk át egy törülközővel, és hagyjuk megszáradni levegőn. Semmi esetre se tegyük el nyirkosan, mert a nedves környezet remek táptalaj lehet gombák vagy baktériumok számára!

Forrás: fustany

Lead kép:Instagram @beautyblender