Most szól:
Vezeti:
2019.03.07 Csütörtök . 12:27

Útmutató a Primer használatához

Sokan még mindig idegenkednek a primer használatától, pedig alapvetően csodálatos találmány. Főleg, ha jól használják.

Nem könnyű persze megtalálni a tökéletest, de ha egyszer megvan és fel is tudjuk megfelelően vinni, tökéletes lesz az eredmény.

A mai írásban igyekszem minden, a primerrel kapcsolatban felmerülő kérdést megválaszolni.

1. Mi is valójában a primer? Mire jó?

Nos, nevében is benne rejlik, hogy egy olyan anyag, amit sminkünk bázisaként helyezünk fel – még az alapozás előtt, de hidratálás után. Tökéletesen egyenletes felszínt biztosít a további lépésekhez. A legújabb fejlesztések eredményeként azonban ennél is több, hiszen arcunknak képes ragyogást kölcsönözni, akár ráncainkat feltölteni, sőt néhány átmeneti liftinget is tud.

2. Hogyan tudom a legtökéletesebben felvinni?

A legegyszerűbb és egyben leghatékonyabb módja a primer felvitelének az, ha ujjbegyünkkel egyengetjük végig arcunkon. Az ecset sajnos csak szétkeni. Legvégső esetben egy enyhén nedves beauty blender lehet segítségünkre. Fontos, hogy mielőtt folytatnánk a sminkelést, hagyjuk egy teljes percig száradni a primert.

3. Melyik primer jó nekem?

Azok, akik pirosságot szeretnének eltűntetni színkorrigáló primert keressenek. Azok, akik halványítani szeretnék ráncaikat, feltöltő primert keressenek. Vannak persze multi funkciós, univerzális primerek is, elsőre talán ilyennel próbálkoznék. A magasabban kvalifikált drogériákban azonban bizonyára fognak tudni segíteni.

4. Melyek a leggyakrabban elkövetett primer bakik?

Az egyik, hogy túl hamar teszik rá a sminket, nem hagyva elég időt arra, hogy a primer megfelelően megtapadjon ott, ahová szántuk. A másik, hogy a bőrtípusnak nem megfelelő primert használnak az emberek pl. mattot száraz bőrre. Harmadikként nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a primernek kellene illeszkedni az alapozóhoz. Érdemes őket egyszerre venni: ugyanannál a fényviszonynál.

5. Biztosan szükségem van primerre?

Nem, egyáltalán nem. Könnyen előfordulhat, hogy bőröd olyan állapotban van, amin igazából nem látszik, hogy primer van rajta. Persze az is lehet, hogy nem az IGAZI-val próbálkoztunk.

Forrás: allure

Lead kép: pexels