Most szól:
Vezeti:
2019.04.12 Péntek . 12:00

Így válasszunk alkatunkhoz illő öltözéket

A divatosnak lenni nem más, mint megtalálni azt a szettet, amiben kényelmesen érezzük magunkat, emellett pedig különlegesnek is egyben.

Nos, ennek elérése több szempontból nem könnyű a konfekció méretek világában, hiszen sokan vagyunk, sokfélék, különböző alkati adottságokkal.

Szerencsénkre azonban van néhány olyan alapvető tanács, amely figyelembe vételével könnyedén elérhetjük a kényelmes és egyedi kombóját. Íme:

1. Körte alkat:

Ezek a jellemző alkati adottságok: nagyobb a csípőszélesség, mint a mellbőség; a karok és a vállak aránylag vékonyak; a derék csinos, vékony.

Ezek állnak jól: vállvillantó vagy derékvillantó felsők; harsány színek és minták; nadrágból egyenes szárú, sötét színű; szoknyák közül az A vonalú.

 

 

2. Homokóra alkat:

Ezek a jellemző alkati adottságok: formás alak; csinos derék; mellbőség és a csípőszélesség egyensúlyban van (kb. egyforma).

Ezek állnak jól: olyan darabokat keressünk, amik arányos testünket szépen követik és megmutatják: ilyenek például a megkötős felsők és átlapolós ruhák/szoknyák; nadrágok közül gyakorlatilag minden fazon jó.

 

 

3. Alma alkat:

Ezek a jellemző alkati adottságok: a vállak szélesebbek, mint a csípő; nagy mellbőség; derék alig vagy egyáltalán nem kivehető.

Ezek állnak jól: olyan darabokat válasszunk, melyek anyaga kicsit sztreccs, hogy meglegyen a komfortérzet; helyezzük a hangsúlyt a dekoltázsunkra például V kivágású felsőkkel vagy, hosszított fazonú felsőrészekkel; legjobb barátaink a derékban szűkített zakók és dzsekik; nadrágok közül az egyenes szárú és a bootcut áll majd a legjobban.

 

 

4. Szögletes alkat:

Ezek a jellemző alkati adottságok: a váll és a csípőszélesség szinte egyenlő; derékvonal szinte nincs; testsúly egyenletesen eloszlik, így ez tulajdonképpen a legkönnyebben öltöztethető alak.

Ezek állnak jól: helyezzük a fókuszt a karok és a lábak optikai nyújtására tehát viseljünk A vonalú szoknyát és puffos/rojtos vállú vagy pánt nélküli felsőrészeket; emeljük ki a derekunkat blézerekkel, szűkített zakókkal, ballonokkal; olyan egybe ruhákat válasszunk, melyek az alsó testrészre terelik a figyelmet.

 

 

Forrás: fustany

Lead kép: Facebook June Sixty-Five