Most szól:
Vezeti:
2019.08.10 Szombat . 11:02

FesztiválszezON! Merítsünk ihletet a hetvenes évekből 2. rész

Minden, ami régi, új lesz megint! A divattervezők nagy örömmel nyúlnak vissza ebbe a diszkós-forradalmas-fesztiválozós korszakba, hiszen elképesztő színes időszak volt ez.

Olyannyira érdemes elmélyülni benne, hogy két cikket is szántam azoknak a daraboknak, melyek hódítottak a hetvenes években, amik a trend diktátorai szerint újra divatosak lesznek és melyeket bátran beszerezhetünk.

Íme a második 10:

1. A Woodstock nagy kedvence volt az overál, ami máig vissza-visszatér a gardróbunkba. Nem véletlenül, hiszen nagyon kényelmes és praktikus és mindenkinek jól áll.

 

 

2. Mintás ruha, avagy flower power minden mennyiségben. A lenge, bő fazonú, földig érő mintás ruhák elengedhetetlen darabjai azoknak a hölgyeknek, akik kedvelik a hetvenes évek divatját.

 

 

3. Azok, akik a különlegesebb szabásminták hódolói, is bátran kacsintsanak vissza ebben a multikulti időszakba, hiszen a bebújós egyberuhák, melyek kicsit itt-ott trükkösek nagy kedvencek voltak.

 

View this post on Instagram

Dream jumpsuit 👌🏼

A post shared by EastnWestLabel (@eastnwestlabel) on

 

4. A klasszikus fesztiválozók másik elengedhetetlen mintája a patchwork, ami egy kicsit annak a szabadságnak a jelképe, amit az a bizonyos hetvenes időszak képviselt.

 

 

5. Engedhetünk a szafari hangulatnak is, ha magunkra öltünk olyan overálokat, amikben általában oroszlánokat néznek Afrikában.

 

 

6. Annak ellenére, hogy ez egy kényes darab, a velúr szoknya szupertrendi 2019-ben, ahogy az volt a hetvenes években is.

Viselhetjük az előző cikkben említett gladiátor szandállal vagy cowboy csizmával is -időjárástól függően.

 

 

7. A zenei fesztiválokon napközben is szól a zene, jócskán akad koncert, amiken viszont gyakran az elől kötős top a legjobb viselet. Nem mellesleg a medence mellett is jól mutat, ha a tánc után felfrissülnénk.

 

 

8. Színes korszak színes ruhái között az egyszínű öltözet a különleges, és a feltűnő. Főként, ha olyan árnyalatot választunk, amiben a legzsúfoltabb színpad mellett is megtalálnak a barátok.

 

View this post on Instagram

We can do anything if we put our minds to it..

A post shared by Maja Malnar (@majamalnar) on

 

9. A szafari hangulat mellett a hetvenes évekbéli vadnyugati részletek is elférnek a fesztiválokon. Rojtos vagy velúr darabok, western csizmák, magas derekú farmerek...

 

 

10. Hiába a sor utolsó eleme, vitathatatlan nagy kedvenc az átlapolós ruha, ami melegben olyan nagyon kényelmes! Azoknak, akik biztosra mennek, szerencsére már gyártanak olyan darabokat, amik csak látszólag átlapolósak.

 

 

Forrás: cosmopolitan

Lead kép: Instagram @lisadanielle