Most szól:
Vezeti:
2017.11.14 Kedd . 11:38

Csodálatos videó, egy mesés városról, Szentpétervárról

Kedvcsináló egy oroszországi kiruccanáshoz!

Nem állítunk valótlant, ha azt mondjuk, a legtöbb ember bakancslistáján ott van Oroszország egy gyönyörű vidéke. Van, aki a fővárost, van, aki egy falut látogatna meg és van olyan is, akinek az egyik álma a Transzszibériai vasútvonal végig utazása.

Ezúttal járjátok körbe ti is, az Oroszországi Föderáció második legnagyobb városát, az UNESCO világörökség részét, az 1703-ban, Nagy Péter cár által alapított Szentpétervárt.

Korábban Petrográd és Leningrád névre is hallgatott a hely. 1991-ben, Gorbacsov politikájának, a peresztrojkának és a glasznosztynak köszönhetően, a Szovjetunió összeomlott és a nép megszavazta a város eredeti nevének a visszaállítását.

A várost, Szent Péterről nevezték el, aki egyben a védőszentje is Szentpétervárnak. 1712-ben, a birodalom fővárosa lett, ezzel kitúrva Moszkvát az addigi pozíciójából. Egészen az 1917-es bolsevik győzelemig, amikor visszaadták a jogot, a jelenlegi fővárosnak.

kép1 saint-petersburg.com


Szentpétervár ad otthont a Péter-Pál-székesegyháznak, az Ermitázsnak, a Téli Palotának és a Mariinszkij Opera és Balett Nagyszínháznak.

Nem egy hatalmas múltra visszatekintő város, mégis történelmi jelentőségű. Nagy Péter cár, Szentpétervár építésekor arra törekedett, hogy kaput nyisson a nyugati kultúra felé, így a várost Velence és Amszterdam mintájára készítette.

Lássuk most ezt a mesés helyet! 

Forrás: Youtube

Lead: saint-petersburg.com