Most szól:
Vezeti:
2018.03.13 Kedd . 10:32

Szuper egészséges úti célok, melyekkel bővítened kéne a bakancslistád

Elképesztő helyeket mutatunk Nektek!

1. Tulum - Mexikó

Tulum tipikusan egy olyan hely, ahol sokkal jobban tesszük, ha letérünk azokról a bizonyos "ösvényekről" és megpróbálunk kicsit elveszni a kristálytiszta víz, a hófehér homokos part és a maja romok között. Plusz pont a helynek, hogy rendkívül sok étteremmel rendelkezik, így vegánok és vegetáriánusok is egyaránt találhatnak kedvükre való helyi specialitásokat.

Pascal - Flickr Pascal - Flickr

2. Sedona - Arizóna

A piros kőzetekről és híres turista útvonalairól ismert helyszín igazi felüdülés a lélek számára is. Sokan úgy tartják ugyanis, hogy ez egy szent hely a Földön és a gyógyulás, lelki átalakulás reményében látogatnak el ide. Tehát amennyiben erre sodorna minket az élet, mindenképp szánjunk időt néhány perc meditációra is.

Graeme Maclean - Flickr Graeme Maclean - Flickr

3. Jeffers Bay - Dél-Afrika

Fokvárostól alig pár órányira található a világ egyik legismertebb szörfparadicsoma, ahova szinte a Föld minden tájáról érkeznek az extrém sportot kedvelő emberek. Ám azonban akkor is kiváló kikapcsolódási lehetőségeket nyújthat Jeffers Bay, ha nem rajongunk az említett sportért vagy még nem próbáltuk. Leckéket ugyanis könnyen vehetünk vagy csak simán élvezhetjük az életet egy könyvvel a kezünkben a lélegzetelállító tengerparton.

Rian (Ree) Saunders - Flickr Rian (Ree) Saunders - Flickr

4. Bali - Indonézia

Több, mint álomszerű az a látvány amivel Bali szigete várja az idelátogatókat. A hely különleges energiája pedig vonzza is a turistákat. Sokan a lelki és fizikai gyógyulás reményében keresik fel a csodás atmoszférával rendelkező szigetet. A templomok, a szörfözés, az ikonikus rizsföldek, a titokzatos kanyonok és a hatalmas sziklák garantálják, hogy földöntúli érzésben lesz részük a vendégeknek.

Jelle Oostrom - Flickr Jelle Oostrom - Flickr

5. Joshua Tree Nemzeti Park - Kalifornia

Íme a tökéletes hely a sziklamászás, a naplementék, a csillagok és a fák szerelmeseinek. A Dél-Kaliforniában, Los Angelestől nem messze található nemzeti park ideális hely az abszolút béke és nyugalom megtalálásához. Az itt nem létező fényszennyezésnek köszönhetően éjszaka megcsodálhatjuk még a Tejútat, valamint a hely nevét adó fákat is.

Joshua Tree National Park - Flickr Joshua Tree National Park - Flickr

6. Reykjavík - Izland

Izland főváros hihetetlenül friss levegővel és a természet csodájával kecsegtet. A természet és a wellness kedvelői is igazán otthonosan érezhetik magukat a szigetország városában, ugyanis a híres Blue Lagoon gyógyító iszapot, különböző vízmasszázsokat és bőrápoló termékekkel várja az idelátogatókat. A wellness élménynek pedig korán sincs itt vége, ugyanis a gyógyfürdők listája szinte végtelen.

rodeime - Flickr rodeime - Flickr

7. Dharamsala - India

A város telis-tele van kolostorokkal, tibeti orvostudományi és asztrológiai központokkal, mindez pedig festői szépséggel van tálalva. A hely pedig a világ egyik legtökéletesebb kis része arra, hogy a saját egészségünkre, a meditációra és a jógára koncentráljunk.

spiritualquestadventures - Flickr spiritualquestadventures - Flickr

Forrás: Popsugar

Lead: Graeme Maclean - Flickr