Most szól:
Vezeti:
2019.07.10 Szerda . 17:49

5 szuper kutyabarát strand szerte az országból

Érdemes jól végiggondolnunk, hogy merre is indulunk útnak.

Itt a nyár, tombol a hőség (most ugyan épp egy kicsit hűvösebb van, de ez csak ideiglenes), így mi is lehetne jobb döntés annál, mint hogy elmegyünk egy vízparta és csobbanunk egy nagyot a hideg vízben? Igen ám, de aki kutyussal tervez útnak indulni, azok sajnos közel sem mindegy, hogy melyik strandot választják, hiszen a legtöbb helyen nem engedik a kis kedvenceket fürdőzni. Pedig ahogy az embernek is, egy kutyának is az a legjobb, ha le tudja magát hűteni egy kicsit a rekkenő kánikulában.

Összegyűjtöttünk hát nektek 5 olyan strandot, ahova bátran magatokkal vihetitek állataitokat, tuti biztosan be fogják engedni a vízbe. Igyekeztünk az ország minden részéről szemezgetni, hogy mindenki megtalálja a neki kedvére való hűsítő vízpartot.

1. Tiszafüred - Mancsos Pancsoló

2018-ban nyitotta meg kapuit a tiszafüredi Mancsos Pancsoló, a Tisza-tó Holt Tisza részén, a szabadstrand melletti területen. A közel fél hektáros területre a belépés ingyenes, a kifejezetten kutyások számára kijelölt és elkerített füves területet tábla jelzi, kb 3 perc sétára pedig még büfésor is található.

 

 

2. Pécs - Hirdi Kutyastrand

Pécs mellett, Hirden egy korábban horgásztóként üzemelő tó partján nyílt 2017-ben kutyastrand. A tavat nem sokkal a nyitás előtt kikotorták, így ekkor kialakításra került egy sekélyebb partszakasz, ahova bátran beengedhetik a gazdik kis kedvenceiket. A víz egyébként fokozatosan mélyül, de ha esetleg nem lenne a négylábúnk mozgása 100 százalékban biztos, nyugodtan ráadhatunk egy mentőmellényt, hiszen az is megtalálható a strandon.

 

 

3. Fonyódi Kutyás Fürdetőhely

A Balaton első kutyabarát strandja (ami egyben fürdőhely is), hatalmas területen várja a kutyával érkező vendégeket. Nem csak a környékről, hanem messzebbről is érkeznek idelátogatók, akik együtt fürdőznek kedvencükkel. Ez egyébként elvileg nem lenne szabad, de ez senkit nem tart vissza attól, hogy a 40 fokos kánikulában együtt vesse magát vízbe kutyájával.

 

 

4. Zalaegerszeg - Gébárti-tó

Zalaegerszegen az élményfürdő felől lehet legegyszerűbben megközelíteni a kutyás strandot, ami a kutyusok úsztatására, fürdetésére alkalmas, szó szerinti strandolásra nem. A vízbe jutást rámpák könnyítik meg a parton. A terület ugyan nem hatalmas, de egy kis hűsölésre, illetve játékra abszolút elegendő. Amíg kutyus hűsöl a vízben, gazdi pihenhet az árnyékban a fa tövében.

 

 

5. Délegyházi-tavak - Tavirózsa Kemping

A Tavirózsa Kemping Budapesttől mindösszesen 30 kilométerre található, a délegyházi tavak partján fekszik. A 8 tóból álló tórendszer nem csak fürdésre, horgászatra, pihenésre és vízi sportokra alkalmas, hanem arra is, hogy kutyusunk lehűtse magát a nagy melegben. A területhez tartozó partszakaszon megengedett a kutyák fürdetése, ezt egy kutyaszimbólummal ellátott tábla jelzi.

 
View this post on Instagram

🐶💦#poodle

A post shared by Emőke 🍉 (@kolloemoke) on

 

Reméljük mindenki talált hozzá viszonylag közel eső kutyabarát strandot és lesz még lehetősége kipróbálni a nyáron. Este mindenképpen nézzétek 21.05-től az M2 Petőfi TV műsorát, ahol mi is leteszteltünk egy kutyás strandot, de hogy melyiket, az legyen meglepetés!