Most szól:
Vezeti:
2019.07.16 Kedd . 10:07

Recept - készíts dinnyehéjból lekvárt!

Jól hallottad, dinnyehéjból is lehet lekvárt készíteni.

Nyáron óriási slágergyümölcs a dinnye, de abba valószínűleg még bele sem gondoltunk, hogy azon kívül, hogy elfogyasztjuk az ízletes, piros gyümölcshúst, a héjat is felhasználhatjuk, ahelyett, hogy a kukába dobnánk. Műsorvezetőnk Lola és riporterünk Kovács Dóri talált egy receptet a neten, amit ki is próbáltak, ízletes baracklekvárt főztek. A végeredményt a kedd esti Én vagyok itt!-ben láthatjátok, de addig is megmutatjuk nektek a receptet, ha esetleg már most kedvet kaptatok volna egy kis kotyvasztáshoz!

IMG_2738

Lekvár dinnyehéjból

Hozzávalók:

- egy kiló dinnyehéj

- 30 dkg cukor

- egy citrom

Jó, ha van egy kevés a görögdinnye húsából is a héjon.

Elkészítés:

A külső zöld részt hámozzuk le, a fehér részt vágjuk kis kockákra, s enyhén ecetes vízben pároljuk üvegesre, majd csepegtessük le. Ezután ismét tegyük fel főni, adjuk hozzá a cukrot, végül a citrom lereszelt héját és a kifacsart levét is tegyük bele. Főzzük addig, amíg megfelelőnek nem találjuk az állagát. Akkor merjük üvegekbe, s helyezzük szárazdunsztba. A kész lekvár kitűnő lesz süteményekbe, édes kiflibe, buktába és kalácsba is.

Sok sikert!

Forrás: Vaol

Fotó: Pexels.com