Most szól:
Vezeti:
2019.08.14 Szerda . 11:04

Mutatjuk mit csinálj augusztus 31-én!

Budapest Urban Games - ismerős? Ha nem, akkor gyere el és ismerd meg a rendezvényt, mert szuper izgalmas és szuper menő.

Augusztus 31-én negyedik alkalommal rendezik meg a Budapest Urban Gamest (BUG), amit utcalimpiaként is ismerhetünk. Az elmúlt három évben hatalmas népszerűségnek örvendett a BUG, 2018-ban az egyéni és csapat-regisztrációk is olyan gyorsan beteltek, plusz helyeket kellett felszabadítani.

Az idei utcalimpián a szervezők újabb rekorddöntésre számítanak: több ezer amatőr, félprofi és profi sportoló élheti át a közösségi mozgás örömét. A Budapest Urban Games egy nap leforgása alatt a tervek szerint négy helyszínen hatféle sportágba enged betekintést. A Klauzál téren ezúttal is lesz grundfoci és streetball, valamint a Citadellánál futás és laser run, a Budai Várban falmászás, illetve nem maradhat el a Duna átúszása sem.

S, hogy ez miért is különösen fontos nekünk?

Augusztus 17-én szerdán a legbátrabbak kipróbálhatják már a Duna sodrását, egy úgynevezett előúszás keretein belül a vízbe merészkedhetnek. Köztük lesz riporterünk, Stumpf Kata is, akitől nem áll messze az úszás és a víz, hiszen hosszú éveken át profi szinkronúszó volt, illetve korábban már átúszta a Dunát, amit az M2 Petőfi TV-n láthattatok is. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy működik egy ilyen előúszás, ahol az indulók kipróbálják a Duna sodrását, akkor kapcsoljatok szombat este, vagyis augusztus 17-én a PTV-re, hiszen aznap este az Én vagyok itt!-ben megmutatjuk!

A tényleges versenyre, vagyis a Budapest Urban Gamesre augusztus 31-én kerül majd sor, Budapest négy helyszínén, öt sportágban. Ez szintén kedves a szívünknek, hiszen műsorvezetőnk Koltay Anna futni vagy úszni fog, Stumpf Kata várfalat mászik, Csiti pedig kipróbálja a grundfocit. Természetesen kollégáinkat mindenhova követjük majd, így este szuper anyagokat láthattok az M2 Petőfi TV-ben, napközben medig az Instagram és a Facebook-oldalainkon.

Fotó: Budapest Urban Games