Most szól:
Vezeti:
2017.12.04 Hétfő . 13:55

Sztárok, akik 40 felett szültek

A gyermekvállalás időpontja egyre inkább kitolódik a 30-as, valamint a 40-es évek felé. Ennek egyik oka, hogy a nőknek is fontos önmaguk fejlesztése, a karrierépítés és a stabil egzisztencia megalapozása. A megváltozott társadalmi, szociális, illetve egyéni elvárásokon túl az átlagéletkor növekedése is szerepet játszik abban, hogy a teherbe esés ideje tudatosan vagy tudattalanul eltér a biológiailag ideálisnak tartott életkortól.

A kései gyermekvállalásnak számos előnye lehet. A kései harmincas, korai negyvenes nők ugyanis valószínűleg testileg-lelkileg felkészültebben várhatják gyermekük megérkezését. Türelmesebbek, és odaadóbbak tudnak lenni. Természetesen ebben a korban a terhesség rendelkezik bizonyos kockázatokkal, de a modern szülészetnek köszönhetően pedig, az orvossal megfelelően együttműködve mind a szülés, mind a terhesség biztonsággal vállalható.

Lássuk, mely hírességek hozták világra gyermeküket 40 éves kor felett!

Susan Sarandon

REPORTER/EAST NEWS REPORTER/EAST NEWS

A színésznőnek 3 gyermeke van, akiket 39, 42 és 45 évesen hozott a világra. Ráadásul az orvosok azt mondták, hogy sosem lehet gyermeke, de a most 71 éves színésznő, nagyon hálás, hogy háromszor is átélhette ezt a csodát.

Kelly Preston

EAST NEWS EAST NEWS

John Travolta és felesége egy évvel fiúk, Jett halála után köszönhettek új családtagot. Kelly 47 éves volt, mikor életet adott fiuknak, Benjamin-nak.

Celine Dion

EAST NEWS/EAST NEWS EAST NEWS/EAST NEWS

Az énekesnő legidősebb fiát, René-Charles-t 33 éves korában szülte. 42 évesen pedig ikrei születtek, Eddie és Nilson. Celine elárulta, hogy ikrei mesterséges úton fogantak a hatodik próbálkozás után.

Halle Berry

EAST NEWS/EAST NEWS EAST NEWS/EAST NEWS

Halle 41 éves lett édesanyja, 6 évvel később pedig jött a nagy meglepetés, ugyanis újból teherbe esett. Az 51 éves színésznő most egy kisfiú és egy kislány anyukája, és 10 évet minimum letagadhatna.

Gwen Stefani

EAST NEWS/EAST NEWS EAST NEWS/EAST NEWS

Az örök lázadó énekesnő 37 és 39 évesen szülte Kingston-t és Zuma-t, 44 évesen pedig ismét egy kisfiúnak adott életet, aki az Apollo nevet kapta.

Madonna

East News/AP East News/AP

A popkirálynő 36 évesen szülte nagylányát, Lourdest. 41 évesen pedig egy kisfia is született, Rocco. Mellettük az 59 éves Madonna 4 örökbefogadott gyermeket is nevel.

Forrás: Brightside

Lead: Getty Images