Most szól:
Vezeti:
2017.12.06 Szerda . 12:48

Ennyi ideig tart megtanulni a különböző nyelveket

Vajon melyik a leggyorsabban tanulható?

Érdeklődsz az idegen nyelvek iránt, de számít, hogy annak elsajátítása mennyi időt vesz el az életedből? Nos, itt a válasz! Egy intézet ugyanis magára vállalta azt a csöppet sem egyszerű feladatot, hogy a világ különböző beszélt nyelveit 5 kategóriába sorolja, annak nehézsége szerint. A kapott kategóriákat pedig 5 színnel ábrázolva, térképen is megjelenítettek.

Kiderült, hogy a latin nyelvre épülő ún. új-latin nyelvek, a legegyszerűebben elsajátíthatóak. Ide tartozik például, a francia, a spanyol és az olasz nyelv. A holland, a dán és svéd nyelvek pedig közös eredettel rendelkeznek a sokak által beszélt angol nyelvvel, így neki a „munka” fele gyakorlatilag már eleve elvégzettnek tekinthető. Ezeknek a nyelveknek az elsajátítása nagyjából 24 hét, vagyis fél év alatt kivitelezhető.

@BoredPanda @BoredPanda


A német már egy picit nehezebb, annak megtanulását nagyjából 30 hétre teszik. Ha valaki maláj nyelvet szeretné elsajátítani, az nagyjából 36 hetet fog igénybe venni.
A következő kategóriába tartozó nyelvek megtanulása kb. 44 hetet, vagyis közel egy évet igényel. Ide tartozik például az albán, a cseh, az orosz, a görög, a finn, a szlovák és a magyar is.

A lista alapján a legnehezebb nyelvek kerülnek az utolsó kategóriába. Ezeknek a megtanulása legalább 88 hét. Szóval, aki kínaiul, japánul, vagy koreai nyelvet szeretne tanulni, az kösse fel a gatyáját, mert a statisztika alapján ez legalább 2 évig fog tartani.

forrás: BoredPanda

Lead: Shutterstock