Most szól:
Vezeti:
2017.12.07 Csütörtök . 10:55

A művész, akit a Holt-tenger inspirált

A Jeruzsálemben született Sigalit Landau 15 évet töltött a különleges Holt-tenger vizében azzal a céllal, hogy egyedülálló alkotásokat hozzon létre.

Sigalit felfedezte a sós víz mélységét, folyamatosan kísérletezett az új ötletekkel és inspirációkkal. A végeredmény igazán különlegesre sikerült. A 300 oldalas Salt Years című könyvében a művész egy csodás világba invitálja olvasóit, ahol részesei lehetünk a mindennapinak egyáltalán nem mondható kreációknak. Több filozófus, művészettörténész és geológus is hozzájárult a mű elkészüléséhez, így a képek mellett hasznos olvasnivalót is találunk a könyvben.

salt-years-book-sigalit-landau @MyModernMet / @Studio Sigalit Landau


Mi inspirált a Holt-tengerben? Miért találtad különlegesnek?

A Holt-tenger egy csodálatos hely, ahol érezhető a szellemiség, a gravitáció másfajta szabályai, szépsége és a sterilitás összhangja. Rengeteg gyerekkori emlékem van, ami miatt visszatérek erre a helyre minden évben.

Mit jelent számodra a könyv, ami a munkáidat összegzi?

A könyv a 15 éven át tartó folyamatos csapatmunka végeredményét mutatja be. Úgy éreztem, hogy ezt muszáj megosztanom a közönséggel.

Mit várhatnak a rajongóid a könyvtől?

Remélem, hogy a Salt Years körülöleli a személyes felfedezésemet a Holt-tengerrel, mind fizikálisan és vizuálisan. Ezt az érzést szeretném átadni az olvasóknak. Igyekeztem alapos figyelmet fordítani a részletekre és megmutatni a 15 éven át tartó szeretetemet a munka iránt, ami sokszor nem jut el az érdeklődőkig egy átlagos kiállításon. Remélem, hogy a könyv segítségével egy tágabb betekintést nyújtok majd a munka folyamatáról.

Mi volt az első alkotásod a Holt-tengernél?

Az első legismertebb munkám a Tel Aviv Múzeum egyik kiállítására készült. A The Endless Solution több videóból épül fel. Elkezdtem kristályokkal dolgozni és igyekeztem megtanulni a part szabályait. Igyekeztem figyelmen kívül hagyni a földi valóságot.

Lesz folytatás?

Mindenképp! Szeretnék tudatosan növekedni! A Salt Years után szeretnék valami teljesen mást alkotni. Ezek a munkáim bizonyos mértékben a Holt-tengerrel vannak összefüggésben.

sigalit-landau-salt-years-11 @MyModernMet / @Studio Sigalit Landau


 

Forrás: MyModernMet, Sigalit Landau

Lead: MyModernMet, Studio Sigalit Landau