Most szól:
Vezeti:
2017.12.26 Kedd . 00:00

Így segít az Instagram karriered építésében

Nem újdonság, ha azt állítjuk: a közösségi média megváltoztatta az életünket. Ez persze akkor, ha kreatív bizniszben dolgozol, vagy művész vagy, és árulni szeretnéd termékeid.

Akár egy már egy kész Instagram fiókod van, akár nulláról építesz új profilt, sosem késő ezen módon építeni karriered. Elsőre lehet, hogy furán hangzik, és inkább kitartanál a Facebook mellett, de ez a közösségi oldal is rengeteget fejlődött 2010 óta, és érdemes nagyon jelen lenni rajta.

Cikkünkben összegyűjtöttünk nektek 10 aprócska tippet, hogy hogyan üzemeltessétek a képmegosztó appot profi üzleti oldalként.

instagram-tips-1

1. Mindenki 0 követőről indul

Hihetetlennek hangozhat, de még Kim Kardashian is 0 followerrel kezdte az Instagramos karrierjét. Az első fél év eléggé megerőltető lehet, de ahogy beindulnak a követők egyszer, már nem lesz megállás!

2. Használj hashtageket

A hashtag a kulcs a keresőszavakhoz. Vannak olyan rövidke szavak (például #art azaz művészet), melyek több millió fotót dobnak fel. Egyszerre 30-at használhatsz, érdemes utánajárni, hogy a saját teritóriumodban melyik angol nyelvű kifejezések a leghasznosabbak.

3. Kerülj közel a közönségedhez

Kedveld te is a követőid fotóit, és ne félj kommentelni. Néha még egy kis önreklám is beleférhet, például ''De jó ez a kép! Nézz be a webshopomba, ha van kedved!''.

4. Állítsd át a személyes profilt üzleti oldalra

Ezáltal tudsz a sztorijaidhoz linkeket csatolni, amely például online vásárlásnál vagy egy cikk megnyitásánál nagyon hasznos lehet.

instagram-tips-5

5.  Tervezz!

Vannak olyan applikációk (Tailwind vagy Planoly), melyek segítségével már Instagramra is tudsz időzíteni. Ezáltal könnyen le tudod előre csekkolni, hogy két fotó hogyan mutat egymás mellett, és értesítést is kapsz, amikor eljött a megosztás ideje.

6. Legyen változatos a falad

Nem posztolhatsz folyamatosan képeket csak a festményeidről, hiszen az unalmas lesz. Mit szólsz egy ''Így készült'' videóhoz, például? A lényeg, hogy legyenek különleges tartalmak, hogy mások felkapják a fejüket.

7. Nem a mennyiség számít

Akár naponta háromszor, akár hetente egy-kétszer posztolsz, a lényeg a minőség. Ne ossz meg valamit csak azért, mert már régen volt új kontent.

instagram-tips-Tim-Gouw

8. Legyél nyitott az újításokra

Az Instagram folyamatosan kínál fel új lehetőségeket. Nem biztos, hogy az összes újdonság hasznos számodra, de érdemes kipróbálni, és elemezni, hogyan teljesített a közönséged előtt.

9. Egyedi hangvétel

Senki sem szereti azt az érzést, amikor direktben akarnak, szinte tukmálva eladni valamit. Legyen saját hangvételed, ossz meg történeteket, titkokat, ne hagyd, hogy a követők termékként tekintsenek rád.

10. Ne vásárolj követőket

Csak pénzpazarlás. A célod legyen az elkötelezett közönség, hiszen a vásárolt követők lájkokkal és visszajelzésekkel nem szállnak bele a fiókodba, csak a követők számát növelik.

Összefoglalva: ne hasonlítgasd magad más profilokhoz, hiszen mindenkinek más a közönsége és a mondanivalója. A lényeg az, hogy figyelj oda az elkötelezett követőid reakcióira, hiszen egyrészt ez nagyon hasznos, ugyanakkor kapcsolatépítési szempontból még szuper mókás is lehet.

Na mi lesz, belevágsz?

Forrás: My Modern MET