Most szól:
Vezeti:

Az újév első hetében összegyűjtöttünk nektek tíz szuper klipet 2017-ből.

1. Analog Balaton - Medvelábnyom

A Vörös Ákos és Zsuffa Aba alkotta formáció először 2015 karácsonyán tűnt fel egyetlen dalt publikálva SoundCloud oldalukra, mely az Analog Balaton névre hallgatott. Első dalukhoz, a Medvelábnyomhoz a tavalyi évben egy fantasztikus klip is készült. Többi daluk, melyekre erős hatást gyakorolt Jon Hopkins illetve a Darkside, olyannyira hű a nevükhöz, hogy csak élőben hallhatjuk őket. Jó hír azonban, hogy a srácok gyakran vendégeskednek az Elefánt koncertjein előzenekarként.

2. Bohemian Betyars, Parno Graszt - Ha menni akarok

Sokan a 2016-os Nagy-szín-pad! Tehetségmutató által ismerhették meg a Bohemian Betyars-t. A banda a győzelem után is ugyanolyan aktív maradt, mint előtte, így 2017-ben is megörvendeztették rajongóikat egy újabb albummal. A Csavargó című korongon helyet kapnak olyan dalok is, melyeket más előadókkal készítettek, ilyen például a 2016-os A Dal-ban is bemutatkozott Parno Graszt-tal közös, Ha menni akarok. A klip hangulata és látványvilága pont olyan tökéletes, mint maga a dal, szóval érdemes egy hosszabb pillantást vetni a videóra is.

3. Halott Pénz - Ahol a május földet ér

Az egyre nagyobb népszerűséget maga mellett tudható zenekar a 2017-es évet sem épp töltötte pihenéssel. Két kislemez mellett számtalan fesztivált és klub közönségét örvendeztették meg. Többek között nagyszínpados fellépők voltak a Sziget fesztiválon is, illetve áprilisban valószínű a Papp László Sportarénát is megtöltik majd. Legújabb, csodás videójuk a Pécsi Balett Társulat közreműködésével készült.

4. Wellhello - Senki nem véd meg

A pár éve feltűnt Diaz és Fluor Tomi alkotta formáció a 2016-os második nagylemezük után a tavalyi évben is több új és kiváló dallal jelentkezett. A zöld neonba burkolt klip helyszínéül a kecskeméti Katona József Színház szolgált. Rendezője pedig Tiszeker Dániel, aki nem először dolgozott együtt a bandával, ugyanis az Ő nevéhez köthető a #sohavégetnemérős című film is.

5. Soulwave - Nehezen múlik

A 2017-es A Dal-ban is feltűnt indie-folk zenét játszó banda fülbemászó, aranyos dalaikkal hamar belopták magukat a közönség szívébe. Melankólikus szövegeik mellé mindig telitalálat a videó is. Nehezen múlik című számuk klipjében egy félreértett szerelmi történet elevenedik meg Törőcsik Franciska és Ember Márk tolmácsolásában.

6. Cloud 9+ - Scars

A tavalyi évben második nagylemezét megjelentető zenekar két klippel is előrukkolt. Az egyik ezek közül, mely a Scars című dalhoz készült, a hatalmas tél által teljesen befagyott Balatonnak is emléket állít.

7. Dessert For Dinosaurs - Please Don't Stop Playing With Me

Aranyos dalhoz, még aranyosabb videó. A Desserts For Dinosaurus egy művészeti projekt keretein belül született banda. A hét képzőművész által létrehozott Wannabe Records, fiktív bandákkal foglalkozik. Albumborítókat terveznek képzeletük bandáinak. 2015-ben azonban Ködöböcz Gábor és Sallai László továbbgondolta az egyik alternatív korong borítóját és megszólaltatta azt. Első klipjük 2017 novemberében jelent meg, mondanivalója pedig stop-motion animációként elevenedik meg.

8. Bermuda - Tizenhat

A pár éve feltűnt zenekar, Monte Carlo című dalukkal hatalmas feltűnést keltett. Fülbemászó dallamok, cuki szövegek. 2017 nyarán megjelent klipjük pedig igazán szerethető, pont mint a szám, amihez készült. A videó, melyet egy fiatal, ám annál tehetségesebb budapesti művészfiú, Gulyás Pálmi készített, tökéletesen megidézi azt a bizonyos nyári hangulatot.

9. The Biebers - Vár a holnap

A zenekar azonos című albuma márciusban jelent meg. A Puskás Peti vezette formáció lágy pop zene, azonban annál erősebb a szöveg és mindaz, amit vizuálisan alkotnak. 2017 februárjában megjelentetett videójukat a budapesti Füvészkertben vették fel, rengeteg neon és növény társaságában.

10. Jetlag - Sziluett

A Molnár Tomi és Czoller Bence alkotta duó 2016-ban alakult. Legutóbbi elektropop dalukhoz csodás helyszínt választottak, a banda ugyanis egészen Izlandig utazott, hogy leforgassa a klipet. Az eredmény magáért beszél, lélegzetelállító.

Lead: Youtube