Most szól:
Vezeti:
2018.01.12 Péntek . 05:00

Íme a világ legfeleslegesebb metrómegállója

Kína furcsaságaival amúgy is oldalak ezreit lehetne megtölteni, így talán nem is olyan meglepő, hogy van az országukban egy teljesen felesleges metrómegálló is.

A nagyhatalmat illetően jogosan hihetjük, hogy nem tudnak már bizarrabb dolgokat kitalálni, de általában mindig bebizonyítják, hogy számukra nem igazán létezik lehetetlen.

A Csialing partján fekvő harmincmillió lakossal rendelkező Csungkingben az elmúlt két évtizedben rengeteg építkezés zajlott, metróvonalakon kívül építettek itt autópályákat, hidakat, valamint gyorsvasutakat. A pár éve elkészült hatos számú metróvonallal azonban nincs minden teljesen rendben. Az egyik megállója ugyanis a város délnyugati részén, a semmiben álldogál, három kijáratából pedig csak egyetlen egy használható.

Kijárataihoz egyetlen aszfaltozott út sem vezet, de indokolatlan gazból, sárból, illetve betonkerítésből rengeteg jut az arra tévedőknek. Be- és kijáratai felé pedig nem mutatnak semmiféle eligazítótáblák, így az ember legjobb esetben csak akkor találhat rá, ha épp ott száll le, vagy már pont előtte áll.

fubiz fubiz

fubiz fubiz

fubiz fubiz

fubiz fubiz

fubiz fubiz

Forrás: Fubiz

Lead: http://news.163.com/