Most szól:
Vezeti:
2018.01.12 Péntek . 13:31

El tudod képzelni a világot csoki nélkül?

Ahogy haladunk előre az időben a technológiai fejlettségünk szinte exponenciálisan növekszik.

Kis túlzással napról napra jelennek meg az eggyel újabb „kütyük”, aminek következtében vannak olyan eszközök, tárgyak, dolgok, amiktől örökre búcsút kell vennünk és mintha ez a lecserélődési folyamat is egyre gyorsabbá válna. Ugyanakkor ellenállni a változásnak teljesen értelmetlen. A legjobb, ha megpróbáljuk kiélvezni az előnyeit és minimálisra csökkenteni a hátrányait.

Jóslatok szerint ezeknek a dolgoknak hamarosan búcsút inthetünk.

Csokoládé

Egyesek szerint a keserű valóság az, hogy előbb utóbb ki fognak merülni kakaóbab készleteink, sőt már ma is jóval nagyobb a kakaó iránt kereslet, mint amekkora a kínálat. A jóslatok szerint ez a különbség pedig egyre csak nőni fog. Bár ma ezt elég nehéz elképzelni.

Készpénz

Pixabay  Pixabay

Ez a folyamat már manapság is látható, hiszen egyre többen választják a bankkártyás fizetést. Minek zörögjünk a papírral, vagy csörögjünk az apróval, ha minderre egy aprócska plasztik kártya is használható? Emellett egyre nagyobb teret hódít az okostelefonnal való fizetés, hamarosan pedig az ujjlenyomatunk is lehetővé fogja tenni ezt.

Aláírás

Wiikihow  Wiikihow

Az aláírás, mint olyan hamarosan a múlté lesz. Helyét valószínűleg az ujjlenyomat, a hang, vagy a retina alapján történő azonosítás veszi majd át, amit gyakorlatilag lehetetlen lesz hamisítani.

Közlekedési balesetek

DEPOSIT PHOTOS DEPOSIT PHOTOS

Nem olyan, mint egy megtestesült álom? Ezt arra alapozzák, hogy mivel nemsokára olyan automata autóink lesznek, amiket egyáltalán nem kell majd vezetni, maguktól mennek, és nem hibáznak. Soha.

Távirányítók

Pixabay Pixabay

Manapság még jellemzően külön távirányítónk van a TV-hez, a DVD-hez, a légkondihoz, de hamarosan ez nem így lesz. Valószínűleg a jövőben sok minden hangvezérlet lesz, de az is lehet, hogy Adam Sandler módjára lesz egy okostávirányítónk, amivel, minden irányítható.

Sebészek

Wikipedia Wikipedia

A jóslatok szerint a mesterséges intelligenciának köszönhetően, hamarosan nem emberekkel, hanem robotokkal találkozhatunk majd a műtőkben.

Forrás: BrigtSide

Lead: alamy