Most szól:
Vezeti:
2018.02.06 Kedd . 12:09

Helyszínek a Harry Potter világából, amiket bárki meglátogathat

Minden Harry Potter rajongó álma, hogy átlépjen a 9 és ¾ vágány falain, felüljön a Roxfort Expressz-re majd később az iskolai falai között, valamint a könyvekből és filmekből megismert helyszíneken sétáljon, akárcsak egy tanuló.

Ha így teljes egészében nem is, de rengeteg olyan helyet járhatunk be, amiket azok is biztosan jól ismernek, akik nem is vallják magukat a legnagyobb rajongónak.

Nézzük is őket!

The Elephant House cafe (Edinburgh)

joyscribe joyscribe

Ez az a hely, ahol J.K. Rowling megírta az első Harry Potter könyvet. Így, ha valaki meg szeretne látogatni valamennyi ikonikus „Harry Potter" helyszínt, érdemes a kávézóval kezdeni, ahol maga az egész varázsvilág is elkezdődött.

Privet Drive

joyscribe joyscribe

Amit szintén nem kell senkinek bemutatni, az a Privet Drive! Szegény Harry sok éven keresztül élt ott a Dursley családdal. A hely valóban létezik és megtekinthető, az angliai Berkshire megyében.

Reptile House

joyscribe joyscribe

Az első részben Harry-ék igazán emlékezetes kirándulást tettek Dudley születésnapja kapcsán. Potter itt beszélt először kígyóval ami nem csak neki, de a Dursley családnak is fejethetetlen élmény lett. A Londonban lévő állatkertbe pedig ma is bárki ellátogathat.

A 9 és ¾ vágány - King's Cross pályaudvar

joyscribe joyscribe

Az egyik legnépszerűbb helyszínnek kétségkívül a 9 és ¾ vágány számít, ahol bárki megpróbálhat átjutni, a varázsvilágba!

Forrás: Joyscribe

Lead: POPSUGAR Photography / Tara Block