Most szól:
Vezeti:
2018.02.12 Hétfő . 14:32

Íme egy tökéletes felhasználási módja egy elhanyagolt telefonfülkének

2016 májusában indult Zsolnay Könyvtér címmel, a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben a könyvcserélő akció.

„Hív a képzelet birodalma! Felveszed?” – olvasható a Zsolnay Kulturális Negyedbe kihelyezett három telefonfülkén, melyek átalakításuk után immár szabadtéri, közösségi könyvszekrényként funkcionálnak. Salamon Éva, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. marketingvezetőjének ötlete nyomán a kötetekkel teli fülkékbe bárki beteheti kedvenc vagy éppen megunt könyvét, elláthatja személyes üzenettel, ajánlással, s szabadon vihet is az olvasnivalókból.

Zsolnay örökségkezelő NKft Zsolnay örökségkezelő NKft

Dr. Őri László, Pécs alpolgármestere elmondta, hogy a kezdeményezés nem is lehetne jobb helyen, mint a mára már a hungarikumok körét gazdagító műemlék-együttesben, a Zsolnay Kulturális Negyedben. „A látogatók – akik akár rendezvényre érkeznek ide, akár az állandó kínálat miatt tesznek látogatást – egyúttal levehetnek egy könyvet a polcról, ezzel is erősítve a Negyed szerepét: hogy egy olyan élő, közösségi tér legyen, ahol minden korosztály kellemesen tudja eltölteni együtt a szabadidejét” – mondta az alpolgármester.

Zsolnay örökségkezelő NKft Zsolnay örökségkezelő NKft

Vincze Balázs, a Zsolnay örökségkezelő NKft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy ezzel a kezdeményezéssel is nyitottabbá válik a Zsolnay Negyed. „Szeretnénk, hogy a pécsiek még közelebb érezzék magukhoz és jobban belakják a Negyedet, ezért még több funkciót kínálunk” – mondta. Arra biztatta az embereket, hogy nyugodtan jöjjön bárki, olvasson akár a telefonfülkék mellé kihelyezett ülőgarnitúrán, akár vigye haza a szimpatikus könyvet, hiszen a lényeg az emberi kapcsolatok erősítése és a kultúra megosztása. Ezt erősíti a könyvjelzőkön is olvasható üzenet, mely Zsolnay Vilmostól származik: „A Zsolnay-titok: a művészet szeretete.”

Lead: Pexels