Most szól:
Vezeti:
2018.02.22 Csütörtök . 12:16

Sztárok, akik 40 fölött élhették át az anyaság csodáját

A 40 fölötti gyermekvállalás pár évtizeddel ezelőtt szinte olyan ritka volt, mint a fehér holló, de manapság már egyáltalán nem csodálkozunk ennek hallatán.

A gyermekvállalás időszaka jelentősen kitolódott, amiben számos tényező közrejátszik. Egyfelől az, hogy a nők a húszas éveik elejét főként a felsőoktatásban töltik, majd igyekszenek a megszerzett tudás talaján stabil egzisztenciát építeni, és ez a kettő általában megelőzi a gyermekvállalást, mondván: „Úgy lesz a legjobb, ha stabil körülmények közé érkezik az a gyerek.”

Másfelől az is benne van, hogy a pártalálás sem egyszerű manapság. Hiszen akárcsak oly sok minden, kapcsolataink is „x” napon belül becserélhetők és bizonyos időn túl lejárt szavatosságúakká válhatnak. Így könnyen előfordulhat, hogy egy nő, vagy egy pár már a harmincas évei végén, negyvenes évei elején vág neki a baba-projektnek. Ami viszont, mint tudjuk az idő múlásával szintén nehézkessé válhat, hiszen a biológia mindenkivel könyörtelen.

Ugyanakkor csak azért, mert valaki már túl van az orvosilag elmondható optimális életkoron nem jelenti azt, hogy le kellene mondania a szülővé válásról. Erre pedig a sztárvilágban is számos szép példát találhatunk!

Íme, néhány sztáranyuka, akikhez 40 fölött érkezett a gólya!

1. Nicole Kidman

@Getty Images @Getty Images

A színésznőnek még korábbi házassága alatt Tom Cruise-zal több vetélése volt, így az örökbefogadás mellet döntöttek. A pár válása után, Nicole-ra ismét rátalált a szerelem és legnagyobb meglepetésére 2008. –ban 41 éves korában kiderült, hogy áldott állapotban van és 9 hónap múlva ő és férje, Keith Urban egy egészséges kislányt köszönthetett, aki a Sunday Rose nevet kapta.

2. Halle Berry

@Getty Images @Getty Images

Az Oscar-díjas színésznő első gyermekét, Nahla-t 41 évesen hozta világra. De az igazán nagy meglepetés az volt, mikor 47 éves korában ismét teherbe esett és megszületett kisfia, Maceo.

3. Celine Dion

@Getty Images @Getty Images

Az énekesnő és férje 6 év próbálkozás után gyönyörű ikerfiúkat köszönhettek. Celine a szülés idején már betöltötte 42. életévét.

4. Eva Mendes

@Getty Images @Getty Images

A csodaszép latin színésznő kereken 40 volt, mikor megszületett Ryan Gosling-gal közös első gyermeke, Esmeralda. A párnak azóta van még egy kislánya, Amanda Lee.

5. Beverly D’Angelo

@Getty Images @Getty Images

A színésznő néhány hónappal 50. születésnapja előtt egy ikerpárnak adott életet. Anton és Olivia ma már 17 évesek, édesapjuk pedig a legendás Al Pacino.

6. Salma Hayek

@Getty Images @Getty Images

Salma 41 évesen hozta világra kislányát, Valentina-t. A színésznő azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban, hogy örül neki, hogy így alakult, mert sokkal teljesebb embernek és ezáltal jobb anyának is tartja magát így 40 felett.

Forrás: Harpersbazaar

Lead: Shutterstock