Most szól:
Vezeti:
2018.03.08 Csütörtök . 09:40

Híres „első dolgok” a történelemből

Íme pár gyöngyszem a régmúltból!

1. Az első Tesla - 2008

A Tesla Roadster, melyet Sötét Csillagként is emlegetnek, az első olyan autó, mely akkumulátor segítségével működik. Bár a gyártását 2012-ben leállították, a cég azt ígérte, hogy 2020-ban újult erővel csapnak bele újra.

wikimedia wikimedia

2. Éjjeli kávézó - 1888

Az alábbi kép volt a híres impresszionista festő, Vincent Van Gogh első olyan műve, melyen csillagokat festett az égboltra. A kávézó egyébként pedig valóban létezett, pontosabban még most is létezik és meg is találhatjuk a francia Arles-ben.

house-art.com.ua house-art.com.ua

3. Az első mobiltelefon - 1973

Ez a készülék körülbelül egy kilogrammos súlyt nyomott, fél órát volt képes működni és ha lemerült közel tíz óra kellett ahhoz, hogy újra használni lehessen. Azon a napon, mikor Martin Cooper először használta a világ első mobiltelefonját, felhívta rajta legnagyobb konkurensét és közölte vele, hogy miről is beszél.

mashable.com mashable.com

4. Az első színes fénykép - 1861

Az első színes fotót James Maxwell készítette háromszínű technológiával végzett kísérletei során. A képen egy üvegszál erősítésű szalag látható.

smashinglists.com smashinglists.com

5. Az első villámról készült fotó - 1882

A természet egyik legszebb jelenségét először William Jennings rögzítette fénykép formában. Jennings célja az volt a kép elkészítésével, hogy megtudja a villám vajon tényleg cikk-cakk alakban fut-e.

allday.com allday.com

6. Az első autó - 1869

Az első gépkocsi, melyet Henry Ford a saját garázsában tervezett meg, a Ford Quadricycle nevet viselte. Benzinnel működött és négy kerékpár gumiabroncson közlekedett. A hatalmas sikernek köszönhetően a feltaláló 1903-ban létrehozta a Ford Motor Company-t.

pinterest pinterest

7. A Niagara vízesés átúszása - 1901

Annie Edson Taylor volt a világon az első ember, aki arra vállalkozott és meg is csinálta, hogy a vízesés tetejéről egy hordóban leérjen a hatalmas zuhataggal együtt az aljáig. Eszement, ám sikeres ötletét 63 évesen hajtotta végre.

inhistorytoday - Imgur inhistorytoday - Imgur

8. Az első neon tábla - 1941

A világon azóta már szinte mindenhol elterjedt neonos reklámok elsője Las Vegasban bukkant fel 1941-ben egy kaszinó tetején.

Imgur Imgur

9. A bikini első nyilvános bemutatása - 1946

koko-pelli - Reddit koko-pelli - Reddit

A fürdőruha új stílusa nevét egy Bikini Atoll nevű helyről kapta, ahol az Egyesült Államok a hivatalos bemutatás előtt négy nappal nukleáris kísérletet hajtott végre. A modern bikini megalkotása a párizsi Louis Reard nevéhez fűződik és 1946. július 5-én prezentálta a nyilvánosság előtt Micheline Bernardini modell segítségével.

Forrás: Brightside

Lead: MartyMobile - Twitter