Most szól:
Vezeti:
2018.03.09 Péntek . 13:12

Nézd meg, kik Hollywood egyik legexkluzívabb klubjának, az EGOT-nak a tagjai!

Ide bizony csak a legjobbak kerülhetnek be.

Kevés exkluzívabb klub van a világon, mint az EGOT. Ebbe azok a férfiak és nők „kapnak meghívást”, akik megnyerték mind a 4 legnagyobb presztízsű filmes és szórakoztatóipari díjat: az Emmy-t, a Grammy-t, az Oscar-t és a Tony-t.

Vagyis azokról a multitálentumokról beszélünk, akik egyedülállót alkottak a televízió, a film, a színház és a zene világában egyaránt. Összesen 12 ember mondhatja el magáról mindezt, ami azért sokat elárul.

Íme, néhány méltán elismert EGOT-tag!

Helen Hayes

@iMDb @iMDb

Helen Hayes Hollywood egyik első igazi mozisztárja volt, akinek karrierje még a 30-as években kezdődött. Közel 70 éves pályafutása során nyert két Oscar-díjat, egy-egy Grammy-t, Tony-t és Emmy-t is, így méltán tudhatta magáénak a „Amerikai Színház First Ladyje” címet.

John Gielgud

@ Pinterest @ Pinterest

Sir John Gielgud-ot minden idők egyik legnagyobb brit színművészeként és a Shakespeare szerepek leghitelesebb megformálójaként tartják számon. Majdnem 80 éves aktív színészi karrierje során Arthur című filmjéért Oscar-díjat nyert, ő is nyert Emmy-t, Tony-t és Grammy-t, valamint két BAFTA-t is.

Audrey Hepburn

@iMDb @iMDb

A legendásan gyönyörű, őzikeszemű Audrey Hepburn is EGOT tag. A színésznő 1954-ben első filmjéért, a Római vakációért kapta a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-t. Nyert továbbá egy-egy Tony-t és Emmy-t. Audrey filmjeiben is megcsillogtatta énekhangját, például a My Fair Lady-ben, és 1994-ben gyermekalbumáért Grammy-díjat is kapott. Ezen kívül háromszor nyert Golden Globe-ot és kétszer BAFTA-t.

Marvin Hamlisch

@iMDb @iMDb

Hamlisch volt minden idők egyik legismertebb és legtehetségesebb zeneszerzője. Olyan filmeknek szerezte a zenéjét, mint a Fogd a pénzt és fuss!, A nagy balhé és a Sophie választása. Legnagyobb sikereit az Ilyenek voltunk című filmnek köszönhette, melynek főszereplői Barbra Streisand és Robert Redford voltak. Ezért a filmért az 1974-es Oscar gáláról két szobrocskát vihetett haza.

Természetesen ő is megnyerte a másik három nagy díjat is, valamint tagja annak a kétfős klubnak, akik elmondhatják magukról, hogy mindezek mellett még a Pulitzer-díjat is megkapták (a másik Richard Rodgers zeneszerző).

Mike Nichols

@ EPA @ EPA

Mike Nichols hétszeres Tony-díjas, négyszeres Emmy-díjas, illetve Oscar-díjas rendező. Oscar-ját A diploma előtt című film rendezéséért kapta 1968-ban. Nichols a filmvilág igazi nagyágyúival forgatott pályafutásai során, Julia Robertsszel kétszer, Jack Nicholson-nal háromszor, négy alkalommal pedig Meryl Streep-pel. És ha mindez még nem lenne elég a 60-as években Grammy-t is kapott.

Whoopi Goldberg

@iMDb @iMDb

Whoopi Goldberg, eredeti nevén: Caryn Elaine Johnson, 1985-ben robbant be a filmes világba a Bíborszín című Steven Spielberg filmmel, ami rögtön Oscar-jelölést hozott neki. A díjat pár évvel később a Ghost-ért kapta meg, amiben Patrick Swayze oldalán szerepelt. Még korábban, a 80-as években Grammy-díjat is nyert. Az EGOT tagság 2002-ben lett meg neki. miután ebben az évben egy Tony-val és egy Emmy-vel si gazdagabb lett.

Forrás: Popsugar

Lead: Empire