Most szól:
Vezeti:
2018.04.16 Hétfő . 05:29

9 kérdés, amit nem mindegy, hogy felteszel-e

A válóperes ügyvédek és családpszichológusok a legjobb szakemberek az árulkodó jelek felfedezésében a párkapcsolatok terén. Most azt is eláruljuk, hogy miért!

Mivel rengeteg szituációval találkoztak pályafutásuk során, nem esik nehezükre felismerni, ha egy kapcsolatban valamilyen probléma kezdi felütni a fejét. Ezáltal az egyes személyiségeket is könnyebben kiszűrik, akiktől ez a zűrzavar eredhet. Annak érdekében, hogy a gondot időben megelőzzük, a korábban említett szakemberek adnak tippeket az első randihoz, hogy később senki ne kerüljön nehéz helyzetbe.

Lássuk a 10 legtipikusabb esetet és a helyes viselkedést az adott szituációban!

1. Házas vagy / voltál?

Forrás: Bright Side Forrás: Bright Side

Egyesek az gondolják, hogy elsőre ez egy furcsa kérdés – emiatt félnek a partnerüknek feltenni az első találkozásnál. Ez azonban (ha még meglepőnek is tűnik) nagyon fontos dolog, ami hiteles és őszinte választ követel. Ha valaki erre korrekten tud felelni, akkor ezzel meg tudunk arról győződni, hogy az illető valóban készen áll egy komoly kapcsolatra. Ha viszont bizonytalan és hezitáló a másik fél, mint például: „bonyolult”, „most éppen külön vagyunk”, „éppen szakítani fogunk”, „szabad vagyok ebben a pillanatban” – akkor partnerünk megbízhatóságáról alaposan el kell gondolkodnunk.

2. Beágyazol reggelente ébredés után?

Forrás: Bright Side Forrás: Bright Side

Pszichológus szerint egy olyan egyszerű kérdés, mint például a „beágyazol-e magad után” sokat elárul az adott személy prioritásairól. Ebből megtudhatjuk, hogy az adott személy gyorsan éli-e az életet, vagy inkább lassabban és átgondoltan. Továbbá megtudhatod, hogy a másik inkább korán kelő vagy éjszakai bagoly.

3. Véleményeket olvasol vagy bízol a megérzéseidben?

 

Ez a kérdés könnyen feltárja, hogy a ra

Forrás: Bright Side Forrás: Bright Side

ndipartnereddel hasonló gondolkodásúak vagytok-e vagy sem. Néhány ember például egyszerűen képtelen vásárolni egy fogkefét anélkül, hogy ne olvasott volna utána több száz véleménynek és értékelésnek. Más ember viszont szállodát és utazásokat foglal le anélkül, hogy a csillagok mögötti véleményeket elolvasná.

4. Melyik tulajdonság idegesít a legjobban?

Forrás: Bright Side Forrás: Bright Side

Ugye ismerős az a bizonyos első pillanat, mikor az emberek megpróbáljuk felmutatni magukat a legjobb fényben? Ez a bizonyos csillogás viszont egy idő után elkezd kopni. A felszín alatt lehetnek olyan szintű ellentétek, amik hatalmas konfliktushoz tudnak vezetni a későbbiekben. Szóval jobb, ha már az első alkalomtól nyílt lapokkal játszik az ember.

5. Milyen gyakran beszélsz a szüleiddel vagy a rokonaiddal?

Forrás: Bright Side Forrás: Bright Side

A szülőkkel és a rokonokkal való kommunikáció sokat elárul egy személy viselkedéséről a kapcsolatban. Vannak olyan emberek, akik hiába házasok – még mindig a saját hozzátartozóik igényeit és tanácsait tartják előre valóbbnak a párjukénál. Ezek az emberek nem tudnak hosszabb távon kapcsolatban lenni és azt sem, hogyan kell kompromisszumot kötni.

6. Mesélsz a legrosszabb randidról?

Forrás: Bright Side Forrás: Bright Side

Érdemes feltenni ezt a kérdést, de csak akkor, ha az aktuális randidat sikeresnek érzed. Senki sem szeretne egy következő sztori lenni más életében… Ha őszinte választ kapsz erre, egyrészről megnyugodhatsz, hogy a partnered is jól érezte magát -  másrészről ez a személyesebb kapcsolat első lépcsőfoka is lehet.

7. Hogyan lett vége az előző kapcsolatodnak?

Forrás: Bright Side Forrás: Bright Side

Fontos információ lehet, hogy annak, akivel most ismerkedsz, milyen hiba csúszhatott az előző kapcsolatába, ami miatt vége lett. Ebből megtudod, hogy a másik fél képes-e higgadtan és reálisan értékelni a múltban történteket a valós képnek megfelelően, vagy nem veszi észre saját hibáit és másokat okol mindenért.

8. Ha milliókat nyernél, mit csinálnál vele?

Forrás: Bright Side Forrás: Bright Side

Családpszichológusok úgy vélik, hogy az erre a kérdésre adott válasz felfedi egy ember értékrendjét. Továbbá segít meghatározni, hogy valaki egocentrikus vagy inkább önzetlen és gondoskodó. Ezenkívül kiderülhet, hogy a másik fél a költségkereteket közösen képzeli-e el vagy megosztottan. A kapcsolat és az élet felőli érettséget is kiszűrhetjük: nem mindegy, hogy valaki hobbiba ölné a pénzét vagy inkább egy ház vásárlásába.

9. Hogyan szeretnél visszaemlékezni az életedre, mikor megöregszel?

 

Úgy tűnik, mint

Forrás: Bright Side Forrás: Bright Side

ha valaki képzelőerőjére lennénk kíváncsiak, pedig egyáltalán nem erről van szó - az adott személy prioritását tudjuk ilyenkor vizsgálni az életben. Állítólag ez az a kérdés, ami által a másikat a legjobban megtudod ismerni – álmokkal, célokkal és tervekkel együtt. Így talán könnyebb is eldönteni, hogy a továbbiakban érdemes-e beszélni, vagy hogy mennyire közösek a szándékok.

Forrás: Bright Side

Lead: Pexels