Most szól:
Vezeti:
2018.05.09 Szerda . 09:20

Furcsa kérdések, melyek biztosan téged is foglalkoztatnak

Íme a válaszok!

1. Mi történne, ha egy évig nem szólalnánk meg?

A kommunikációra minden embernek szüksége van, épp ezért rendkívül nehéz lenne egy teljes éven keresztül némaságba burkolózni. Ám ha valaki mégis úgy döntene, hogy 365 napon keresztül inkább tartózkodna a beszédtől, valószínűleg semmi nem történne vele, ha a kitűzött idő után újra megszólalna. Szakértők szerint erre az a magyarázat, hogy az evés, edzésben tartaná az arcizmokat, így azok nem torzulnának. Egyedüli változás talán csak a hangban lenne, de az is rövid időn belül helyre jönne.

2. Mi történne, ha egy évig nem fürdenénk?

Egy zuhanyzás nélkül töltött év nem ölne meg, azonban valószínűleg senki nem szeretné látni a dolog végeredményét. Rengeteg baktérium és elhalt szövet lenne a bőrön, amik szörnyű szagot árasztanának. Mindemellett a fertőzések kockázata is drámaian megnövekedne. Ha pedig újra víz érné a bőrt, hetekig tartana visszatérnie normál állapotába.

3. Mi történne, ha a Föld nem forogna tovább?

Földünk forgásának sebessége 1600 kilométer/óra. Ezt persze nem érzékeljük, így abba sem nagyon gondolunk be túl sokszor, hogy mi lenne, ha egyszer csak megállna.

A válasz, hogy hatalmas és visszafordíthatatlan katasztrófák következnének be. Egy ilyen esetben valószínűleg az összes tárgy kelet felé repülne, a cunamik pedig magasabb lennének, mint a hegyek.

despositphoto Despositphoto

4. Mi történne, ha harminc percre leállna a Google működése?

2013 augusztusában körülbelül 5 percre leállt a Google összes szolgáltatása, az internetforgalom pedig 40 százalékkal csökkent. Így nem nehéz elképzelni, hogy egy 30 perces szünet rengeteg problémát okozna. A konkurens keresőmotorok azonban biztosan nagyon boldogok lennének.

Pixabay, Despositphotos Pixabay, Despositphotos

5. Mi történne, ha csak szénsavas-cukros üdítőket innál?

Képzeld el, hogy minden ital helyett, amit elfogyasztasz, kólát innál. Nyilvánvalóan ez nem a legjobb ötlet, hiszen mi történne a testeddel?

Először is az italban lévő savak elkezdenék megsemmisíteni a fogaid zománcát, amik ezáltal kilyukadnának. A cukortartalom miatt pedig egy idő után csak még többet kívánna a szervezeted, ugyanis az agyadnak egyre többre lenne szüksége. A hatalmas kalóriatartalom miatt hamar elhíznál, a kukoricaszirup tartalom miatt pedig - amit a szervezeted nem lenne képes lebontani - hamar jelentkeznének rajtad a szív- és májbetegséges első tünetei.

6. Mi történne a testeddel, ha a Marson élnél?

Ez az élet valószínűleg nem lenne túl előnyös a szervezeted számára. Az alacsony gravitáció miatt ugyanis csökkenne a vörösvérsejtek száma, ez az immunrendszer gyengüléséhez vezetne. A bolygó sugárzása pedig 10 százalékkal növelné a rák kialakulásának kockázatát. A talajból származó vegyi anyagok pedig csökkentenék a pajzsmirigy működését és növelnék a vérnyomást.

7. Mi történne, ha klónoznád magad?

A tudósok klónoztak már állatokat, de mi történne akkor, ha egy embernek is sikerülne sokszorosítania magát? A tudomány szerint a klón nem feltétlen hasonlítana rád teljes egészében. Személyiségileg egyáltalán nem lenne hasonlóság és külsőségeket tekintve is akadnának eltérések. Mindemellett pedig túl jó egészségnek sem örvendhetne a klón.

Temple Street Productions, Pathé International Temple Street Productions, Pathé International

Forrás: Brightside

Lead: pexels.com