Most szól:
Vezeti:
2018.06.06 Szerda . 13:23

Az Instagram a YouTube babérjaira tör?

Az Instagram az utóbbi években óriási fejlődésen ment keresztül. A Facebook által felvásárolt képmegosztó az egyik legnépszerűbb közösségi felületté lépett elő köszönhetően a megosztható tartalmak széles kínálatának. Most egy újabb fejlesztést terveznek, amellyel akár a YouTube vetélytársává is válhatnak.

A Variety tudomására jutott, hogy az Instagram egy olyan fejlesztésen dolgozik, amelynek a keretein belül a felhasználók akár egy órás videókat is feltölthetnek a felületre. A videók természetesen ugyanúgy vertikális tájolásban jelennének meg.

Pexels Pexels

Jelenleg a képmegosztó korlátozza a feltölthető videók hosszúságát, bejegyzésekben 1 percre, a történetekben pedig mindössze 15 másodpercre. Ezen kívül, egy élő adás is elérhető, ami egészen egy óráig futhat. A jelentés szerint az Instagram a bejegyzések és a történetek videóit is 1 órás limitig tervezi kibővíteni.

A képmegosztónak jelenleg 800 millió aktív felhasználója van, ebből 500 millióan minden nap bejelentkeznek a fiókjukba.

Ezzel a húzással a közösségi oldalak között a fiatalok körében 2. helyen álló Instagram könnyedén letaszíthatja az első helyen álló YouTube-ot is. Őket egyébként a 3. helyen álló Snapchat, majd a dobogóról éppen lecsúszva a Facebook követi.

Forrás: Variety

Lead: Pixabay