Most szól:
Vezeti:
2018.06.07 Csütörtök . 14:28

A szolgálólány meséjének legutóbbi epizódja felborzolta a kedélyeket

A sorozat egyébként is arról híres, hogy döntögeti a tabukat, de most még tovább mentek!

Egy olyan disztópikus társadalmat képzeljünk el, ahol a nők meg lettek fosztva a munkajogtól és lekorlátozták őket a gyermekszülés-, nevelésre és a háztartás vezetésére. Adjunk hozzá egy kis rettegést és sötét hangulatot és megkapjuk A szolgálólány meséjének világát.

A sorozat legutóbbi epizódjában ismét megrázó események történtek, különböző kardinális kérdésköröket körbejárva, amiken érdemes elgondolkodni. Vigyázat, SPOILER veszély!

1. June és Serena nagyszerű csapatot alkotnak

Nagyszerűen üzemeltetik a dokumentumhamisítójukat együtt és kiderült, hogy nemcsak June-nak, hanem Serena-nak is jól áll a lázadás. June megdicséri őt, hogy egy jó író lenne, mire Serena bevallja, hogy (finoman fogalmazva) nem is szeret annyira kötni. Persze ez a kötődés (amiből szeretnénk többet látni!) nem fog túl sokáig tartani, hiszen Fred, a „parancsnok” hazaért.

via GIPHY

2. „Áldott legyen a gyümölcs!”, „Az Erő legyen veled!”

Janine szavairól van szó, aki egyébként úgy tűnik, azt gondolja, hogy „a magzat úgy nyomja ki a lábát a hasadból, mint egy űrlény”, amikor a csemetéje rúg egyet. Egyértelmű tehát, hogy Janine felfogásán nem változtatott a Kolóniák szigorú szemléletmódja. June-t ez nem zavarja, sőt, Janine védelmére kel, amikor a Putnam-ék babája Angela (aki Janine gyermeke, Charlotte), súlyos beteg lesz.

3. Fred visszautasítja, hogy segítséget nyújtson a Putnam gyermeknek

Giléad-ban prioritás, hogy gyermekek szülessenek, viszont ember legyen a talpán, aki vállalható egészségügyi ellátásban is részesíti őket, miután megszülettek. June megpróbálja rávenni a sokkban lévő Janine-t, hogy látogassa meg a gyermekét a kórházban és még Serenát is megkéri arra, hogy mozgasson meg néhány szálat Putnamékkal. Serena sikerrel jár, majd egy rendkívül megható jelenetben láthatjuk Janine-t aki a haldokló gyermekének ecseteli, hogy milyen szép göndör haja lesz, mikor legutóbb még le akart vele ugrani egy hídról.

Serena ambíciói viszont ennél nagyratörőbbek: egy kiskaput keres a törvényben, aminek következtében felügyelete alá veheti a Putnam gyermeket. Fred viszont ezt nem engedi azzal a felkiáltással, hogy: „Nem vonhatjuk kétségbe Isten akaratát!”

IMDb IMDb

4. Serena először száll szembe Fred-del

Miután Fred nemet mond, Serena mégis aláhamisítja Fred aláírását a papírokon és Dr. Hudson-t kéri meg arra, hogy megnézze a babát. Noha Serena Giléad egyik üdvöskéje, őt is megfosztották a munkájától, így megérti azt, hogy mekkora dolog is az, hogy Dr. Hudson újra köpenyben végezheti a dolgát évek óta először. Sajnos a doktor nem tud felállítani egy használható diagnózist sem, hogy miért beteg a gyermek, így azt javasolja, hogy engedje, hogy a természet „végezze a dolgát”. Azonban a csodaszer mégis megjelent: Angela-nak csak egy éjszakát kellett az anyjával töltenie és máris újra mosolygós és makkegészséges lett.

5. Emily még problémát jelenthet June-nak

Emily dühe átjön a képernyőn, amikor rákiabál Janine-re. Nem feltétlenül Janine-re mérges, viszont June elkezd azon gondolkodni, hogy mi lesz a véleménye arról, hogy Serena és ő együtt dolgoztak. „Engem is holtan akar majd látni?” – kérdezi June.

6. Fred testi fenyítéssel reagál Serena árulására

Fred álszent módon magát okolja, amiért fontos feladatokat bízott Serena-ra, amivel „nyilvánvalóan” nem bírt el, ezért az övével kezdi el ütlegelni őt és arra kényszeríti a rémült June-t hogy ezt az egészet végignézze. Ezt követően érezhető lesz a feszültség June és Serena között is. June ugyanis készséggel szeretne társa segítségére sietni, de Serena hidegen elküldi őt a szobájába. June bocsánatért esedezik Fred-nél. Ez különösen visszásnak hat, miután a bántalmazott Serena a földön fekve annyit mondott az őt fenyítő Fred-nek, hogy: „Csak a gyermekért tettem. Mi lenne ennél fontosabb Giléad-ban?”, ő pedig röviden csak ennyit mond, hogy: „Engedelmeskedni a férjednek.”

via GIPHY

Forrás: Harper's Bazaar

Lead: IMDb