Most szól:
Vezeti:
2018.06.13 Szerda . 05:00

Chaplin már régen feltalálta azt, amin ma nevetünk

Az internet világa évek óta a bizonyos mémeken nevet. Ezek általában olyan képek, amelyek úgy készültek, hogy univerzálisan fel lehet őket használni a lehető legtöbb élethelyzetre és általában nagyon vicces. Havonta több új ilyen jelenség lesz világhírű, azonban most egyről kiderült, hogy Charlie Chaplin már régen kitalálta.

Adott egy lány, aki elsétál egy pár mellett. A fiú megfordul utána és finoman szólva és érdeklődéssel figyeli a lányt, míg a barátnője felháborodva néz a barátjára. Természetesen az internet ezt a képet is a végtelenségig kiforgatta, de úgy tűnik ez nem olyan friss tartalom, mint amennyire gondolnánk.

Charlie Chaplin 1922-es némafilmjéből, a Pay Day-ből (Fizetésnap) egy néző egy képernyőképet készített az egyik képkockáról, amely alapján kijelenthetjük, hogy Chaplin találta fel az ominózus mémet.


Azóta természetesen ettől is felrobbant az internet és különböző verziók árasztották el a világhálót. Volt olyan, akik a sétáló hölgyet a hangosfilmekkel azonosították, míg a Chaplin mellett álló nőt pedig a némafilmekkel.


Aztán persze megjelentek az egyre elvetemültebb alkotások is, mint az alábbi is.


Nektek melyik a kedvencetek?

Forrás: indy100

Lead: knowyourmeme