Most szól:
Vezeti:
2018.06.13 Szerda . 14:59

Fesztiválozz biztonságosan! Hatalmasat újított a Balaton Sound

Csatlakozz te is a remek kezdeményezéshez!

Beköszöntött a nyár, s ezzel együtt kezdetét veszi a fesztiválszezon is. Sajnos sok esetben előfordul az, hogy egyes bulizók nem ismerik a saját korlátaikat, s mondhatni átesnek a ló másik oldalára.

Idén először, Magyarország egyik legnagyobb fesztiválja, a Balaton Sound olyan kezdeményezést indított, mely első körben támogatja a biztonságos fesztiválozást. A "Safety First" névre keresztelt programba olyan sztárokat és szakembereket is bevontak, akik révén még több emberhez eljuthat a projekt.

A Safety First célja, hogy egy kis odafigyeléssel elkerülhető legyen az, hogy valaki esetlegesen az ügyeleten kössön ki. A kezdeményezés mellé olyan hírességek csatlakoztak, mint Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, Dr. Zacher Gábor toxikológus, Metzker Viki DJ és Henry Kettner vlogger-influencer. A Balaton Sound stábjából hárman is részt vesznek a programban, Fülöp Zoltán fesztiváligazgató, Benis Dániel, a Sound technikai vezetője és Tóth Tibor, a fesztivál szolgáltatásfejlesztési vezetője.

A Safety First egy olyan kezdeményezés, ami a tudatos és biztonságos fesztiválozásra hívja fel a figyelmet, megoldást nyújtva a különböző szórakozóhelyeken, fesztiválon felmerülő problémákra.

A fesztiválon elsőként jelenik meg az úgynevezett chatbot, mely egy messenger felület, ahol azonnal jelezheted a szervezők számára, hogyha bajban érzed magad, vagy ha valaki másról látod, hogy bajban van. Ennek hála a Safety First csapata, és az önkéntesek, mihamarabb megkezdik a probléma megoldását.

Metzker Viki, Magyarország talán legismertebb DJ-je elmondta, hogy ő is gyakran látott már olyat, hogy a fellépése közben a tömegben valaki rosszul lett, esetleg verekedés tört ki, viszont ő a színpadról nem tudott közbeavatkozni. A chatbotnak hála, a jövőben akár fellépés közben is tud írni egy rövid üzenetet a fesztivál szervezőinek.

Youtube Youtube

Dr. Zacher Gábor, hazánk legismertebb toxikológusa egy nagyon bölcs tanácsot küldött a bulizóknak: "Biztos, hogy fogsz alkoholt inni. Azt gondolom a party-nak része ez a történet. Itt alapvetően egyetlen egy jó tanácsom lehet, hogy ne legyen harmadik! Hiszen valljuk be az első kettőtől úgy őszintén semmi bajod nem lesz. Kicsit ellazulsz, kicsit jobb kedved lesz, kicsit mosolygósabb leszel, de a harmadiknál kezdődnek a problémák. Amikor már kezdesz önkontrollt veszíteni, s jön a negyedik, az ötödik, a hatodik, a hetedik, és lehet, hogy reggel olyan helyen fogsz ébredni, amit abszolút nem szeretnél."

Youtube Youtube

Henry Kettner vlogger elárulta, hogy ha ő fesztiválozni megy a barátaival, mindig van náluk egy kisebb egészségügyi doboz, amely nagyon jól jön, ha kisebb sérülések keletkeznek, mellyel nem feltétlen kell azonnal az orvosi szolgálathoz fordulni.

Youtube Youtube

Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus elmondása szerint a fesztivál elmúlta után gyakran a veszteség érzésével szembesül az ember. Ez lehet anyagi veszteség, tárgyi veszteség, vagy egy esetleges párkapcsolat nem megvalósulása. Ezek történhetnek a felelőtlen viselkedés miatt, melybe természetesen beletartozik a szexuális védekezés hiánya is.

Youtube Youtube

Fülöp Zoltán elmondta, hogy a Safety First kampány célja összességében, hogy a fesztiválozó tudja, hogy ha baj van, akkor tudja kihez fordulhat, s egy kis odafigyeléssel nagyon sok probléma megelőzhetővé válna. Ezt a kezdeményezést szeretnék egyre több tömegrendezvényre eljuttatni, hogy az emberek számára evidens legyen, hogyan kell viselkedni egy nagyobb kaliberű eseményen.

Ha kedvet kaptál, csatlakozz te is a Balaton Sound Safety First csapatához, mellyel kapcsolatosan az ALÁBBI LINKEN tájékozódhatsz.