Most szól:
Vezeti:
2018.06.13 Szerda . 09:41

Kérdéseket hagytak benned kedvenc meséid? Íme, a válaszok!

Meglepő tények szeretett animációs filmjeinkről.

A filmek és mesék terén azok az igazán élvezetesek és emlékezetesek, amik képesek elgondolkodtatni minket, amik kérdéseket hagynak bennük, amiket követően érdemes még kicsit utánajárni a dolgoknak. Hiszen ha ezt érezzük a megnézést követően, akkor ezt azt jelzi, hogy valóban beszippantott az adott film.

Kedvenc meséinkkel és mesehőseinkkel kapcsolatban is jó pár kérdés felmerülhet, melyekre mindannyian választ akarunk kapni, legfeljebb csak titokban. Íme, néhány ilyen kérdés!

1. Milyen fajtájú kutya Scooby Doo?

Scooby Doo alakjához a készítők a dán dogtól vették az ihletet. Az egyezés persze nem 100%-os, de Rejtély Rt. kutyusának alakját erről a fajtáról mintázták.

Depositphotos / Hanna-Barbera Productions  Depositphotos / Hanna-Barbera Productions

2. Miért sárgák Simpsonék?

Matt Groening, a sorozat atyja rájött, mi hiányzik a televízióból: több szín. Egyszerűen túl unalmasnak találta a rajzolt emberalakok rózsaszínes bőrszínét és mikor a grafikusok megmutatták neki, Homer, Marge, Maggie és Bart-ot sárgára színezve, úgy érezte: ez az! És igaza volt, hiszen aligha találnánk bárkit, aki nem ismerné fel a citromsárga családot és Springfield lakóit.

20th Century Fox Television  20th Century Fox Television

3. Miért van a legtöbb mese szereplőjének 4 ujja?

Nos, mindennek állítólag egészen profán oka van. Egész egyszerűen spórolásról van szó, az idő és a pénz tekintetében. Persze mondhatnánk, hogy csupán egy ujjról van szó, de ha belegondolunk, egy rajzfilmet régen évekig rajzolta több száz grafikus, így ott próbálták egyszerűsíteni és gyorsítani a munkát, ahol tudták.

Brightside Brightside

4. Miért kapták a nevüket a Tini Nindzsa Teknőcök művészek után?

A képregény megálmodója Kevin Eastman és Peter Laird eredetileg stílszerűen japán neveket terveztek adni a négy harcias teknősnek. Végül a pizzaimádó négyesnek mégis inkább olasz neveket kezdtek keresni, innen pedig már adta magát az ötlet, hogy már eleve ismert személyiségekről nevezzék el őket. Így lett Leonardo, Leonardo da Vinci után, Raffaello, Raffaello Sanzio után, Donatello a híres szobrász tiszteletére és Michelangelo, egy másik reneszánsz zseni után.

Murakami Wolf Swenson  Murakami Wolf Swenson

5. Miért nincs édesanyja egy Disney hercegnőnek se?

Ennek egy szívszorító magyarázata van, ugyanis az első nem bevételét követően Walt Disney vásárolt egy házat szeretett édesanyjának, aki viszont egy tragikus meghibásodásnak köszönhetően gázmérgezésben elhunyt. Ezután a stúdió feje fájdalmában minden forgatókönyvből kihagyatta a szülőket. Egy másik magyarázat szerint viszont ez egy tudatos koncepció volt, mert az árva női alakokkal könnyebb szimpatizálni és együtt érezni.

Walt Disney Walt Disney

+1 Mik a herkentyűburger hozzávalói?

Bikinifenék kedvenc harapnivalójához a következők feltétlenül szükségesek: szezámmagos zsömle, uborka, saláta, pár szelet paradicsom, darált marhahús sózva borsozva, egy szelet sajt, ketchup és mustár. Jó étvágyat hozzá!

Nickelodeon  Nickelodeon

Forrás: Brightside

Lead: Depositphotos/Walt Disney/Nickelodeon