Most szól:
Vezeti:
2018.06.20 Szerda . 15:02

Így úszd meg olcsón a nyári fesztiválokat!

A fesztiválok valljuk be manapság már nem túl pénztárcabarátok, ezért adunk néhány remek tippet arra az esetre, ha nem "erszd el a hajad" módjára szeretnél bulizni a nyáron.

Önkénteskedj!

Őszintén szólva a napijegyek, és a bérletek is elég magas árakra rúgnak már manapság, így próbálj meg minden olyan lehetőséget kihasználni, hogy ingyen juthass be a fesztiválra. Ennek tökéletes módja az önkénteskedés, mellyel még a rendezmény munkáját is segíted. Itthon a Sziget fesztivál rendezvényein van erre lehetőséged, számos munkakör közül választhatsz, mint például tereprendezés, információ pultos, parkolóőr és hasonlók. Napközben dolgozol, este bulizol, s mindezért még fizetned sem kell, kell ennél több?

via GIPHY

Vigyél magaddal bankkártya helyett készpénzt!

Ugyan manapság már csak festipay-jel lehet fizetni idehaza, amire minden fesztivál elején pénzt kell tölteni, de nagyon sokan ott rontják el a dolgot, hogy egyből a bankkártyájukról kezdik áttölteni a pénzt a festipay-re, akinek pedig paypassos a kártyája, nem is vált ki festipay-t, hanem közvetlenül a kárytájáról fogyaszt. Hatalmas pazarlás! Határozz meg egy összeget, amit kiviszel aznapra, és amit felteszel a kártyádra, s annál egy forinttal se költs el többet, kivéve akkor, ha vészhelyzet van. A fesztivál végén hálás leszel magadnak, hogy ilyen jól viselkedtél.

via GIPHY

Légy előrelátó!

Ha az otthonodtól távolra mész bulizni, mindig gondolkodj előre. Vedd meg időben a jegyeket, belépőket, pénzt spórolva ezzel.

Spórolj, ahol tudsz!

Ha például otthonról jársz ki a fesztiválra, legyél tudatos, és például étkezz otthon. Az étel általában nagyon sokba kerül, s ha ezt mindennap bejátszod, bizony nagyon sok pénzt költesz el feleslegsen. Ha sátrazol, akkor kicsit nehezebb helyzetben vagy, de akkor is van lehetőséged felkeresni a környéken például egy éttermet, vagy egy menzát, ahol olcsóbban kijössz, mintha a fesztivál területén belül ennél.

via GIPHY

Légy tájékozott!

Nézd meg előre, hogy mit vihetsz be a fesztivál területére és mit nem. Ha például esik az eső, ne vigyél magaddal esernyőt, mert azt nem viheted be, ellenben egy esőkabátot igen. Nos, ha esernyővel indulsz ki, azt garantáltan kidobatják veled a bejáratnál, mely helyett vehetsz egy másikat benn a területen belül, ami nem két forint. Ugyanez a helyzet, ha sátrazol. Nézd meg mi az, amit bevihetsz és mi az amit otthon kell hagynod.

Köss biztosítást!

Ha külföldre utazol fesztiválozni, az legyen az első, hogy kötsz utasbiztosítást, mely 1-2 ezer forintba kerül, ellenben ha baj van, nagyon sokat segít. Emellett ha külföldre mész ha itthon maradsz, az értékeidre, például a telefonodra szintén köss biztosítást, mely lopás/elhagyás esetén életet menthet.

via GIPHY

Kalkulálj!

Nagyon sok fesztivál közül választhatsz a nyáron. Gondold végig szépen, hogy hova tudsz elmenni, és hova nem. Ha idén nem fér bele a büdzsébe, hogy kilátogass mondjuk a Szigetre, akkor majd elmész jövőre. Válassz egy kisebb kaliberű zenei rendezvényt, ahol ugyanúgy óriásiakat buizhatsz, főleg ha ott vannak a barátaid. Azért ne menj el, hogy utána üres pénztárcával térj haza.

Forrás: NME

Lead: MTI / Mohai Balázs