Most szól:
Vezeti:
2018.06.30 Szombat . 13:33

Így érd el, hogy beléd szeressen a kiszemelted!

A tudománynak erre is megvan a válasza. Hódításra fel!

Csodálatos pillanat, mikor az ember végre megpillantja álmai nőjét, vagy férfiját. Ám, ekkor jön a kérdés: hogyan tovább? Hogyan jutunk el a kiszemeléstől a megismerkedésig, majd a szerelemig? A tudománynak hála ezekre könnyen válaszokat kaphatunk. Rengeteg kutatást végeztek már, melyek abba az irányba mutatnak, hogy a szerelem kialakulása igenis befolyásolható. Hiszen tulajdonképpen a szerelem egy sor biológiai, kémiai és pszichológiai folyamat kölcsönhatásának eredménye, melyek tudatosan is szabályozhatók. A titok mindössze néhány apró trükkben rejlik, amiket bárki könnyedén elsajátíthat.

Íme, néhány fortély, amivel tuti leveszed kiszemeltedet a lábáról!

1. Fagyi helyett kávé

Szociálpszichológusok szerint összefüggés van a testhőmérséklet és a pszichés állapot között. Kiderült ugyanis, hogy amikor magasabb a testhőmérsékletünk, akkor kedvesebbnek és barátságosabbnak tűnünk. Így például egy első randin, ne hűtsd le magad egy fagyikehellyel, hanem válassz egy csésze teát vagy kávét.

via GIPHY
 

2. „Nézz a szemembe!”

A Harvard pszichológusa, Zick Rubin feltette a kérdést, mégis hogyan lehet mérni a szerelmet. Rubin szerint a válasz a szemünkben van, egész pontosan a szemkontaktus gyakoriságában és időtartamában. Azt találta, hogy azok a párok, akik már egy ideje stabil párkapcsolatban élnek, az egymással való kommunikáció idejének 75%-ában egymás szemébe néznek. Ha nem szerelmesekről van szó, ez az arány 30-60% között van.

via GIPHY
 

Emellett, ha hosszan és gyakran nézel a másik szemébe, akkor előbb utóbb romantikus érzéseket kezd majd táplálni irántad, mert az idegrendszer egyre több feniletilamint kezd termelni. Ez a hormon felelős a „pillangók vannak a gyomromban” érzésért és végső soron a szerelemért.

3. Ne akarj tökéletes lenni!

Természetes, hogy mindenki szeretné a legjobb oldalát mutatni a másik felé, de úgy csinálni, mintha hibátlanok lennénk, és velünk nem történnének cikis dolgok, bizony butaság lenne. Az emberek sokkal inkább értékelik, ha valaki nem kendőzi el tökéletlenségeit. Egy harvardi kutatásból kiderült, hogy az emberek azokat a randipartnereket kedvelték a leginkább, akikkel nyíltan és őszintén lehetett beszélgetni bármiről. Gondolj csak bele, ha megosztja veled valaki egy titkát, a kapcsolatot máris bensőségesnek fogod érezni.

Pexels Pexels

4. Légy közel, de ne túlságosan!

Mikor beindulnak két ember közt a dolgok, célszerű minél több időt együtt tölteni, hogy kialakuljon a kötelék köztetek és minél jobban megismerjétek egymást. Ugyanakkor pszichológusok szerint, egy idő után célszerű egy kis szünetet beiktatni. Ez azért kell, hogy kialakuljon bennetek az az érzés, hogy hiányzik a másik. Ennek köszönhetően sokkal tovább marad meg az újdonság varázsa és az érzéseitek is megszilárdulnak.

Pexels Pexels

5. Csak pozitívan!

Ha pozitív vagy magaddal és másokkal szemben, akkor az emberek is pozitívan fognak észlelni és elkönyvelni. Ez pedig akkor is így lesz, ha épp nem vagy jelen, mégis a másik elméjében úgy jelensz majd meg, mint egy kedves, bátorító visszhang. Egy példa, ahelyett, hogy valakinek azt mondanád: „Ezt elszúrtad”, mondhatod: „Tudod ezt te jobban is, képes vagy rá, bízom benned”. S bármikor slamasztikába kerül a másik és eszébe jutnak a szavaid, nem mindegy, hogy mit fogsz erősíteni benne.

via GIPHY
 

Lead: Pexels

Forrás: brightside.me