Most szól:
Vezeti:
2018.07.10 Kedd . 10:29

5 szabadtéri mozgásforma, ami jót tesz a léleknek

Szerencsére nem tombol olyan iszonyatos kánikula, így nyugodtan mehetünk a szabadba sportolni egy jót!

Valljuk be sokan vagyunk úgy, hogy főleg nyáron nincs kedvünk bemenni az edzőterembe, sok másik ember közé, esetleg várni a gépre, amit használni szeretnénk, az öltözőben szintén sorba állni a zuhanyzónál stbstb... Sokan választják ezért a szabadtéren űzhető sportok valamelyikét, főleg a nyári hónapokban, melyeket egyébként bátran ajánlunk mindenkinek!

Jöjjön néhány remek sportág, melyet bármikor, s szinte bárhol űzhettek!

1. Túrázás, természetjárás

Bárhol élsz is a világban, az biztos, hogy a környezetedben találsz olyan útvonalat, ahol hódolhatsz ennek a sportnak. Túrázni mindig is felszabadító érzés, amikor szinte eggyé válsz a természettel. Hála isten Budapest és Magyarország is bővelkedik túraútvonalakban, ha egyet kellene ajánlanunk nem is tudnánk választani. Fővárosunk környékén remek választás a János-hegy környéke, a Normafa, Visegrád környéke, de ha távolabb élsz a fővárostól, szuper ötlet például a Bakony vagy az Északi-középhegység. Ha kicsit bátrabb vagy, megmászhatod Ausztria vagy Szlovénia hegyeit is.

Pexels.com Pexels.com

2. HIIT (High-Intensity Interval Training)

Ha nem szeretnél sok időt a napon tölteni, akkor kiváló választás lehet a HIIT, vagyis a magas intenzitású intervallum edzés. Az elején nagyon fontos tisztázni, hogy ebbe kizárólag az vágjon bele, aki maximálisan utánajárt a témának, nagyon elszánt, és úgymond be tudja tartani a szabályokat. Ha nem így cselekszel, nagy eséllyel sérülsz meg, és sokkal többet ártasz a testednek, mint gondolnád. A HIIT előnye, hogy gyors fogyást lehet vele elérni, illetve a szálkásodás is hamarabb elindul. A mozgásforma azonban nagyon kemény, így tényleg csak azok vágjanak bele, akik maximálisan jártasak a témában!

Pexels.ccom Pexels.ccom

3. Úszás

A téli hónapokban ismerjük el, nem az igazi a szabadtéri úszás. Oroszországban például van egy két elvetemült vállalkozó, aki megmártózik a fagyos vízben, sőt még itthon is szoktak csobbanni a jeges Balatonban, de a szabadtéri úszást időzítsük inkább a nyári hónapokra. Nyáron érdemes felkeresni például a Balatont vagy a Velencei-tavat, vagy egy egy szabadtéri strandot, hiszen sokkal élvezetesebb a szabad ég alatt úszni, mint egy zárt uszodában.

Pexels.com Pexels.com

4. Lépcsőzés

Szintén felmerül az emberben a kérdés, hogy miért menjen be egy edzőteremben lépcsőzni, ha a szabadban, szinte végtelen mennyiségű lépcsőfok áll a rendelkezésére? Keressetek egy nyitott focipályát vagy stadiont, esetleg ugorjatok ki a lépcsőházatokba, és mozogjatok egy jót!

Pexels.com Pexels.com

5. Ugrókötelezés

Az ugrókötelezés az egyik legjobb kardio mozgásforma! Ehhez aztán tényleg nem kell semmi egy ugrókötélen kívül, na jó de, egy kis elszántság meg egy jó lejátszási lista. Ugorj el a közeli parkba, vagy menj ki az udvarra, és hadd szóljon!

Pexels.com Pexels.com

Forrás: Popsugar

Lead: Pexels.com