Most szól:
Vezeti:
2018.07.12 Csütörtök . 11:45

Minden, amit A szolgálólány meséjének 3.évadáról tudnod kell!

Most, hogy véget ért a sorozat 2. évada, tekintsünk egy picit a jövőbe!

A szolgálólány meséje 2017-ben indult hódító útjára. A Margaret Atwood regénye alapján készült első évad, hamar a közönség kedvence lett és a szakmát is megnyerte magának, hiszen a sorozat bezsebelte a legjobb drámai sorozatnak járó Emmy-t és Golden Globe-ot, és ugyancsak díjazták a főszereplő, Elizabeth Moss-t is.

Az első évad elsöprő sikere után a készítőknek fel volt adva a lecke, hogy legalább olyan, vagy még magasabb színvonalat hozzanak és még több drámával, még csavarosabb történetszövéssel rukkoljanak elő a második évadban. Nos, ha csak a számokat vesszük alapul ez egyértelműen sikerült. A második évad nézőszáma ugyanis megkétszereződött az elsőhöz képest. Anélkül, hogy túl sokat fednénk fel a második évad befejezéséből (hátha valaki még nem látta), annyit elárulhatunk, hogy a készítőknek megint sikerült úgy elvágni a történetet, hogy tulajdonképpen az minden oldalról nyitott, mikor pedig a végén jön a stáblista a néző a falat kezdi kaparni, hogy ki tudja, mennyit kell várni, hogy kiderüljön, mi lesz a folytatásban.

A készítők még májusban megerősítették, hogy a sorozat nem áll meg, ugyanis harmadik évad is készülni fog. A második évad befejezését látva- szerencsére.

Íme, minden, amit A szolgálólány meséjének 3. évadáról eddig tudni lehet!

Mikor érkezhet a 3. évad?

Nos, ha a korábbiakat vesszük alapul, eddig mindkét évad első epizódja április utolsó hetében jött ki, így nagyjából most is ezzel a dátummal számolhatunk. S, mivel a sorozatot még azelőtt megújították a harmadik évadra, hogy véget ért volna a második, így sok csúszásra valószínűleg nem kell számítanunk. A dátum tehát nagy valószínűséggel: 2019 áprilisa.

via GIPHY

Mi lesz a szereplőgárdával?

Gyakorlatilag egyértelmű, hogy June (Elisabeth Moss), Nick (Max Minghella), Waterford parancsnok (Joseph Fiennes), Mrs. Waterford (Yvonne Strahovski), Luke (OT Fagbenle) és Moira (Samira Wiley) az új évadra is visszatérnek majd. Akiknek viszont bizonytalan a sorsa, az pl. Emily (Alexis Bledel), akinek minden jel szerint sikerül kijutnia Gileadból, és persze Lydia néni (Ann Dowd), aki pedig súlyos sérüléseket szenvedett, így az is lehet, hogy az ő története már véget ért a mesében.

via GIPHY

Mi tartogat még Gilead?

Hát túl sok mókát és kacagást biztos nem. Tudva levő, hogy a könyv szerzője Margaret Atwood is közreműködik a sorozat írásában, de hangsúlyozza, hogy a szálakat már nem ő szövögeti. Ugyanakkor a sorozat készítői továbbra is Atwood regényét tekintik kiindulási alapnak, viszont ember legyen a talpán, aki ki tudja találni, mit tartogathat még számunkra ez a mese. Az biztos, hogy Emily és June újszülött kisbabájának úgy tűnik sikerült elhagyni a földi poklot Lawrence parancsnok segítségével, ám June, úgy döntött, hogy marad, mert nem tudta hátrahagyni Hannah-t.

via GIPHY

Ezek alapján gondolhatunk arra, hogy June Gileadban maradva mindent el fog követni annak érdekében, hogy megtalálja elsőszülött lányát. De vajon lesznek-e segítő társai? Mondjuk Serena Waterford és a már említett Lawrence parancsnok személyében. És persze Nickről sem szabad elfeledkeznünk, hiszen a közte és June közt lévő kötelek sosem volt olyan erős, mint a második évad végén. Továbbra is kérdéses, hogy a „kijutottak”, Moira és Emily, valamit Luke, tudnak-e bármit Gileadon kívülről tenni, hiszen eddig érdemben nem igazán tudtak közbeavatkozni.

Persze lehetetlen megmondani, hogy az amúgy is csavaros történet, éppen milyen fordulatokat tartogat még, de az valószínűsíthető, hogy továbbra is egy sötét, nyomasztó hangvételre számíthatunk.

Mikor jöhet a 3. évad előzetese?

Megint csak a múltból kiindulva, a második évad előzetese 2018 januárjában érkezett, szóval drukkoljunk, hogy jövő januártól tovább nem kell tovább várnunk a trailerre. Elvégre, abból már minden bizonnyal több információt tudunk majd leszűrni.

via GIPHY

Áldassék a gyümölcs!

Forrás: Digitalspy

Lead: Getty Images